ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ €50

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΚΑΙ

ΚΕΡΔΙΣΕ 10% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

H GU στο Διάστημα; Ενέργειακα για το Επόμενο Συνορο

Ιαν 24, 2024 | GU Energy, News, Αποκατάσταση, Διατροφή, Ενέργεια, Ενυδάτωση

Αρχικά μπορεί να φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι η GU θα κατέληγε στο διάστημα, αλλά οι αθλητές και οι αστροναύτες έχουν πολλά περισσότερα κοινά από ό,τι νομίζετε. Ακριβώς όπως οι αθλητές αντοχής, με τους οποίους έχουμε δουλέψει από την ίδρυσή μας, έτσι και οι αστροναύτες περνούν αμέτρητες ώρες προπόνησης, αντιμετωπίζουν σωματικές απαιτήσεις συμπεριλαμβανομένης της παρατεταμένης προσπάθειας, μεταφέρουν μεγάλα φορτία (μια διαστημική στολή ζυγίζει 400 κιλά στη Γη και περίπου 70 κιλά στη Σελήνη), αντιμετωπίζουν ψυχολογικό στρες και ρισκάρουν την έκθεση τους σε διάφορους περιβαλλοντικούς κινδύνους.

Πάνω από όλα, υπάρχουν ειδικές στολές και εξοπλισμός, περιορισμένη πρόσβαση σε ενυδάτωση και διατροφή, και φυσικά, μια αποστολή που πρέπει να επιτευχθεί. Από πολλές απόψεις, η εξερεύνηση του διαστήματος είναι μια επέκταση των αθλημάτων περιπέτειας εδώ στη Γη, επομένως φαινόταν φυσικό για την GU ENERGY LABS να παρέχει τη διατροφή για αυτή τη μοναδική κατάσταση ανάγκης.

Έχουμε ξοδέψει πάνω από 30 χρόνια για να τελειοποιήσουμε ένα προϊόν που παρέχει στους αθλητές τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, σε μια μορφή που είναι φορητή, εύκολη στην πέψη και έχει καλή γεύση. Τώρα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την τεχνογνωσία και να την εφαρμόσουμε σε μια ευκαιρία που είναι κυριολεκτικά έξω από αυτόν τον κόσμο.

Η συνεργασία μας με την Axiom Space, την εταιρία ανάπτυξης της νέας διαστημικής στολής επόμενης γενιάς, είναι συναρπαστική γιατί όχι μόνο μπορούμε να τροφοδοτήσουμε τους αστροναύτες για μελλοντικές αποστολές, αλλά και να γίνουμε μέρος της ιστορίας. Ουσιαστικά θέτουμε το σκηνικό για την επόμενη εποχή της ανθρώπινης εξερεύνησης του διαστήματος και η GU θα είναι στην πρώτη γραμμή της δράσης.

“ΑΓΑΠαμε ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΑΣ!”: Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ

Νωρίτερα φέτος, μερικοί από εμάς από την GU ENERGY LABS πήγαμε στο Χιούστον για να επισκεφτούμε τους εξαιρετικούς ανθρώπους στην Axiom Space, να ρίξουμε μια ματιά στη διαστημική στολή επόμενης γενιάς και να μάθουμε περισσότερα για τις προκλήσεις της σίτισης των αστροναυτών σε χαμηλή ή μηδενική βαρύτητα.

Προς έκπληξή μας, πολλοί από τους ανθρώπους που συναντήσαμε γνώριζαν την GU και αρκετοί ήταν χρήστες GU Energy Gels, έχοντας τροφοδοτήσει τους δικούς τους αγώνες και τις περιπέτειες τους με τα προϊόντα μας. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι που ενέπνευσε την ομάδα της Axiom Space να επικοινωνήσει αρχικά μαζί μας. Φαινόταν ότι ήταν τόσο ενθουσιασμένοι που θα μας γνωρίσουν, όσο και εμείς που ήμασταν εκεί.

Η συγγραφέας, Roxanne Vogel (άκρα δεξιά), με την Πρόεδρο της GU Magda Boulet, την Αντιπρόεδρο του People & Culture Felicia Lopez και την Sr. Manager Marketing Amy Cameron (από δεξιά προς τα αριστερά).

Μέχρι να ολοκληρωθεί το ταξίδι μας, ξέραμε τι ακριβώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Είδαμε το κοστούμι και τη μικρή κοιλότητα όπου θα βρισκόταν το διατροφικό μας σύστημα. Το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να βρούμε έναν τρόπο να μεταφέρουμε το προϊόν μας στο στόμα του αστροναύτη, χωρίς χέρια, και να παρέχουμε αρκετές θερμίδες για να τον κρατήσουμε τροφοδοτημένο για έως και 8 ώρες εξερεύνησης.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ

Πάντα ήμουν ερωτευμένη με τη γοητεία της εξερεύνησης του διαστήματος. Αν και έχω βιώσει τις μεγάλες εκτάσεις ακατοίκητων εδαφών εδώ στη γη, για μένα, το διάστημα είναι το επόμενο μεγάλο σύνορο, ένα μέρος που εξακολουθεί να παράγει περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Ως επιστήμονας, ήθελα από καιρό να μελετήσω ιδιαίτερα τη διατροφή των αστροναυτών, και κάποτε μάλιστα προσφέρθηκα εθελοντής για μια μελέτη προσομοίωσης διαστημικών πτήσεων διάρκειας 45 ημερών που αναπαράγει την εμπειρία της ζωής και της εργασίας σε έναν διαστημικό σταθμό.

Υπάρχουν ακόμη τόσα πολλά να μάθουμε για τις επιπτώσεις του διαστήματος και της μικροβαρύτητας στην ανθρώπινη φυσιολογία και πως η διατροφή μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της υγείας των αστροναυτών κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων πτήσης στο διάστημα, όταν τα οστά γίνονται εύθραυστα, οι μύες συρρικνώνονται, ο ύπνος διαταράσσεται και η έκθεση στην ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στο σώμα.

Η τροφοδοσία με GU σε EVA (δραστηριότητες εκτός οχημάτων ή «διαστημικοί περίπατοι») είναι μόνο ένα κομμάτι ενός πολύ μεγαλύτερου παζλ. Και όπως θα περίμενε κανείς από την οικογενειακή εταιρία που δημιούργησε το πρώτο energy gel στον κόσμο, θα προσεγγίσουμε αυτή τη νέα αποστολή για να τροφοδοτήσουμε τους αστροναύτες στο διάστημα με περιέργεια και δέσμευση να κάνουμε την καλύτερη διαστημική αθλητική διατροφή που έχει δει ποτέ το σύμπαν.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε από την GU Energy Labs τον Αύγουστο του 2023, αμέσως μετά την συμφωνία με την Axiom Space.

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν είναι πάλι διαθέσιμο. Παρακαλούμε αφήστε μια έγκυρη διεύθυνση email από κάτω.
My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.