ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ €50

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΚΑΙ

ΚΕΡΔΙΣΕ 10% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

faq

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τις συγκεντρώσαμε όλες εδώ! Είναι μια απάντηση σε κάθε συχνή ερώτηση που μας έχετε κάνει. Εάν παρόλα αυτά η απορία σου δεν υπάρχει ή χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες, επικοινώνησε μαζί μας να σε βοηθήσουμε.

ΓΕΝΙΚΕΣ

Ποια ειναι η διαρκεια ζωής των προϊόντων GU ENERGY LABS;
Η διάρκεια ζωής των προϊόντων ορίζεται από την ημερομηνία παρασκευής τους και είναι η εξής για κάθε προϊόν GU ENERGY LABS:

GU Energy Gel (original): 18 μήνες
GU Liquid Energy Gel: 24 μήνες
GU ROCTANE Energy Gel: 12 μήνες
GU Energy Chews: 15 μήνες
GU Energy Stroopwafel: 12 μήνες
GU Energy Drink Mix: 24 μήνες
GU ROCTANE Energy Drink Mix: 24 μήνες
GU ROCTANE Protein Recovery Drink Mix: 24 μήνες
GU ROCTANE Electrolyte Capsules: 24 μήνες
GU ROCTANE BCAA Capsules: 24 μήνες
GU ROCTANE Magnesium: 24 μήνες

Ποια ειναι η διαρκεια ζωής των προϊόντων first endurance;

Η διάρκεια ζωής των προϊόντων ορίζεται από την ημερομηνία παρασκευής τους και είναι η εξής για κάθε προϊόν FIRST ENDURANCE:

OptygenHP: 36 μήνες
MultiV: 24 μήνες
Ultragen Recovery Drink: 24 μήνες
EFS Energy Drink: 24 μήνες
PreRace: 24 μήνες

Ποια ειναι η διαρκεια ζωής των προϊόντων CLIF Bar;
Η διάρκεια ζωής των προϊόντων ορίζεται από την ημερομηνία παρασκευής τους και είναι η εξής για κάθε προϊόν CLIF BAR:

CLIF Bar Energy Βar (κλασική ενεργειαή μπάρα): 12 μήνες
CLIF Bar Nut Butter Βar (με γέμιση βουτύρου από ξηρούς καρπούς): 12 μήνες

Ποια ειναι η διαρκεια ζωής των προϊόντων SALTSTICK;

Η διάρκεια ζωής των προϊόντων ορίζεται από την ημερομηνία παρασκευής τους και είναι η εξής για κάθε προϊόν SALTSTICK:

SaltStick Electrolyte Capsules: 36 μήνες
SaltStick Electrolyte FastChews: 36 μήνες

Είναι τα προϊόντα μας ασφαλή;

Όλα τα προϊόντα των εταιριών που εισάγουμε, αντιπροσωπεύουμε και εμπορευόμαστε είναι απολύτως νόμιμα και ασφαλή, δεν περιέχουν απαγορευμένες ουσίες σύμφωνα με την λίστα των απαγορευμένων ουσιών που εκδίδεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Anti-Doping (WADA), ελέγχονται από την Informed Choice και όπου αυτό απαιτείται έχουν γνωστοποιηθεί και ελεγχθεί από τον Ε.Ο.Φ.

Μπορώ να παραλάβω την online παραγγελία μου από εκεί;

H THIRD WIND κάνει χονδρική πώληση. Το thirdwind.gr είναι αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικό κατάστημα και δεν δίνεται η δυνατότητα πληρωμής και παραλαβής της παραγγελίας σας στα γραφεία της εταιρίας μας.

Ποιο ειναι το ωράριο μας;

Δευτέρα – Παρασκευή
09:00 – 17:00

Σάββατο & Κυριακή
ΚΛΕΙΣΤΑ

 

Ποσο γρηγορα απαντάμε στα emails σας;

Απαντάμε σε όλα τα emails μέσα σε 48 ώρες. Εάν δεν λάβετε απάντηση μας μέσα σε 48 ώρες παρακαλούμε ενημερώστε μας, το πιο πιθανό είναι να μην έχουμε λάβει το email σας.

GU ENERGY

Είναι όλα τα προϊόντα GU ασφαλή από απαγορευμένες ουσίες;

Ναι. Όλα τα προϊόντα GU είναι εγκεκριμένα από την WADA και δεν περιέχουν καμία απαγορευμένη ουσία. Επίσης, έχουν ελεγχθεί και τεσταριστεί από την Informed Choice. Αν θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε το site της Informed Choice για περισσότερες πληροφορίες: http://www.informed-choice.org.

Διαβήτης και GU Energy Gels

Οι διαβητικοί Τύπου 1 κάνουν ενέσεις ινσουλίνης για να διευκολύνουν την μεταφορά της γλυκόζης μέσα στο κύτταρο, και με αυτόν τον τρόπο διατηρούν την γλυκόζη στο αίμα από το να πάει πολύ ψηλά. Αν ανέβει αρκετά η ινσουλίνη τότε οι διαβητικοί Τύπου 1 παθαίνουν υπογλυκαιμία (χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα). Μπορούν να έχουν ένα GU Energy Gel μαζί τους εάν κάποια στιγμή αισθανθούν ζαλάδα. Ta GU Energy Gels καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία την γρήγορη επαναφορά των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα σε σωστά επίπεδα και είναι πολλοί οι διαβητικοί Τύπου 1 που έχουν στείλει emails στην GU Energy Labs USA γράφοντας ότι το GU Energy Gel τους έσωσε τη ζωή (“GU saved my life”).

Η θεραπεία διαβητικών Τύπου 2 εμπεριέχει κυρίως την μείωση των υδατανθράκων σαν μια διαδικασία ρουτίνας στην καθημερινή διατροφή. Παρόλ’ αυτά, σε αθλητικές δραστηριότητες (προπόνηση ή αγώνες) όπου υπάρχουν υψηλοί καρδιακοί παλμοί, η αποθηκευμένη γλυκόζη (γλυκογόνο) και η γλυκόζη στο αίμα μας είναι που μας δίνουν ενέργεια. Όταν το σώμα μας ξεμένει από αυτά τα δύο, ο αθλητής «καρφώνει» (bonk)… σίγουρα ένα επικίνδυνο και άσχημο συναίσθημα για τον δρομέα, ποδηλάτη, τριαθλητή κλπ.

Αντίθετα με αρκετά φαγητά, το GU Energy Gel έχει γνωστή και συγκεκριμένη ποσότητα. Κάθε ένα GU Energy Gel παρέχει ακριβώς 100 θερμίδες (περίπου 25γρ. υδατανθράκων), και καταναλώνεται πλήρως κατά την διάρκεια 45 λεπτών άσκησης μέτριας προς έντονης έντασης. Εάν χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της άσκησης, το GU Energy Gel δεν θα συνεισφέρει σε ένα υψηλότερο test Α1C (HbA1c ή Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη).

Σημαντικό: Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε κάποιο νέο πρόγραμμα εκγύμνασης ή διατροφής και είστε διαβητικός. Είναι ο αρμόδιος να σας δώσει τις πιο σωστές συμβουλές. Εάν χρειάζεστε κάποιες περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε στείλτε μας μήνυμα ή email και θα επικοινωνήσουμε με την GU Energy Labs USA για να σας παρέχουμε μια τεκμηριωμένη απάντηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι πάνω πληροφορίες έχουν δοθεί από το αρμόδιο Τμήμα Διατροφής που υπάγεται στο Τμήμα  Έρευνας & Ανάπτυξης της GU Energy Labs USA.

Είναι το GU Energy Gel ασφαλές για παιδιά;

Ναι, εάν παίζουν κάποιο ομαδικό ή ατομικό άθλημα, ή απλά ασχολούνται με σπορ τον ελεύθερο χρόνο τους. Θα τα βοηθήσει όσο βοηθάει και εσάς. Θα ήταν καλό να τα κρατήσετε μακριά από τις γεύσεις που περιέχουν καφεΐνη, δεν υπάρχει λόγος να τα κάνετε ακόμα πιο υπερκινητικά.

Πώς τρώγεται το GU Energy Gel;

Σκίστε το επάνω μέρος της συσκευασίας (του gel), βάλτε το σημείο που έχετε ανοίξει στο στόμα και πιέστε. Μην κρατήσετε ποσότητα gel για αργότερα, το ένα gel είναι μια δόση. Η συνταγή του GU Energy Gel περιλαμβάνει υδατάνθρακες και αμινοξέα και έχει φτιαχτεί για να καταναλωθεί με την μια, και να σας δώσει τα μέγιστα αποτελέσματα.

Πόσο χρόνο θέλει μέχρι να αρχίσει να “δουλεύει” ένα GU Energy Gel;

Περίπου 5-10 λεπτά. Η φρουκτόζη μετατρέπεται πολύ γρήγορα σε ενέργεια, η οποία γίνεται άμεσα διαθέσιμη στους μυς. Η μαλτοδεξτρίνη, η οποία αποτελεί το 70-80% (ανάλογα με την γεύση) του μίγματος υδατανθράκων των GU Energy Gels, χρειάζεται λίγα λεπτά περισσότερα. Ακριβώς γι’ αυτή την καθυστέρηση, οι μυς σας λαμβάνουν ένα σταθερό κύμα ενέργειας, αντί για την άμεση δυνατή ορμή που θα νιώθατε εάν ήταν ζάχαρη (γνωστό ως sugar rush), που ακολουθείται από ένα ενεργειακό άδειασμα (γνωστό ως energy crash).

Καίω 100 θερμίδες σε 10-15 λεπτά. Δεν θα έπρεπε να παίρνω περισσότερα από ένα gel;

Περιορίζουμε τις θερμίδες στο κάθε GU Energy Gel στις 100, αν και γενικά το σώμα μας μπορεί να χωνέψει περίπου 350 θερμίδες την ώρα. Εάν προσπαθήσετε να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες, το σώμα σας θα τραβήξει αίμα από τους μυς σας και θα το πάει στο στομάχι σας, κάτι που δεν θέλετε σε καμία περίπτωση. Εάν ο μεταβολισμός σας είναι αργός, ένα GU Energy Gel κάθε 45 λεπτά είναι μια χαρά. Εάν έχετε μεταβολισμό αθλητή, δοκιμάστε ένα GU Energy Gel κάθε 30 λεπτά και δείτε πως συμπεριφέρεται το στομάχι σας. Σας υπενθυμίζουμε πως όλες οι «δοκιμές» πρέπει να γίνονται στην προπόνηση και όχι την ημέρα του αγώνα.

Μπορεί να με βοηθήσει ένα GU Energy Gel στην αποκατάστασή μου;

Στο τέλος μιας προπόνησης ή αγώνα, ιδανικό είναι να καταναλώσετε ένα προϊόν αποκατάστασης, όπως το GU Recovery Drink Mix. Εάν όμως δεν έχετε μαζί σας μπορείτε να πάρετε ένα GU Energy Gel, ακόμα και εάν δεν έχουν περάσει 30 λεπτά από τότε που πήρατε το τελευταίο. Όταν ολοκληρώνετε και σταματάτε την προσπάθεια, το στομάχι σας μπορεί να αφομοιώσει εύκολα τις επιπλέον θερμίδες, τις οποίες και χρειάζεται για να γεμίσουν οι αποθήκες γλυκογόνου στους μυς σας, δηλαδή τα αποθέματα ενέργειάς σας.

Πώς με βοηθάει η καφεΐνη που περιέχουν μερικά GU Energy Gels;

Τα GU Energy Gels υπάρχουν σε γεύσεις που περιέχουν 20mg καφεΐνη (αναγράφεται στην συσκευασία ως w/ caffeine), σε γεύσεις που περιέχουν 40mg καφεΐνη (αναγράφεται στην συσκευασία ως 2x caffeine) και σε γεύσεις χωρίς καφεΐνη (αναγράφεται στην συσκευασία ως no caffeine). Η κατανάλωση καφεΐνης κατά την διάρκεια της άσκησης βελτιώνει την απόδοση σας με πολλούς τρόπους: διεγείρει το νευρικό σύστημα, αυξάνει την καρδιακή λειτουργία, βοηθάει το σώμα να παράγει περισσότερη δύναμη, μειώνει την αίσθηση του πόνου και της κόπωσης και μεταβολίζει λίπος μετατρέποντάς το σε ενέργεια. Όλα αυτά σας δίνουν την δυνατότητα να ασκηθείτε περισσότερη ώρα και με μεγαλύτερη ένταση. Τα GU Energy Gels και GU Liquid Energy Gels περιέχουν όση καφεΐνη χρειάζεται για να ενεργοποιηθούν αυτές οι διαδικασίες και τίποτα παραπάνω.

Μπορώ να χρησιμοποιώ το GU Energy Gel σε προπόνηση με βάρη ή ακόμα και στην yoga;

Φυσικά. Παρόλο που τα GU Energy Gels έχουν φτιαχτεί για αθλήματα αντοχής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεστε ενέργεια άμεσα και απλά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και σαν ένα μικρό σνακ 100 μόνο θερμίδων, όταν θέλετε κάτι απλό για να σας κρατήσει μέχρι το επόμενο κυρίως γεύμα σας. Αυτό το κάνουν πολύ συχνά επαγγελματίες αθλητές σε προ-αγωνιστική περίοδο.

Τα GU Energy Gels παγώνουν;

Ναι, αλλά πρέπει η θερμοκρασία να είναι πολύ κάτω από το μηδέν (0°C). Σε πολύ κρύες καιρικές συνθήκες το GU Energy Gel γίνεται λίγο πιό παχύρευστο, γι’ αυτό και συνιστούμε να το έχετε κοντά στο σώμα σας ώστε να παραμένει σε κανονική θερμοκρασία.

Μπορεί να πάρει GU Energy Gel ο σκύλος μου;

Δεν σας το συστήνουμε. Η μαλτοδεξτρίνη έχει σαν βάση το καλαμπόκι και το καλαμπόκι δεν συστήνεται για κατανάλωση από σκυλιά -για την ακρίβεια πολλά είναι και αλλεργικά στο καλαμπόκι.

Πώς χρησιμοποιώ τις Ταμπλέτες Hλεκτρολυτών GU;

Ρίχνετε μια ταμπλέτα σε 500ml νερού, περιμένετε να αφρίσει, και μετά απολαμβάνετε ένα όμορφο ξεδιψαστικό και ενυδατικό ρόφημα.

Πόσες θερμίδες περιέχει μια Ταμπλέτα Hλεκτρολυτών GU;

Μια Ταμπλέτα Ηλεκτρολυτών GU που ισοδυναμεί με μια δόση περιέχει 10 θερμίδες.

Μπορώ να καταναλώσω πάρα πολλούς ηλεκτρολύτες σε σημείο βλαβερό για τον οργανισμό;

Θα μπορούσατε, αλλά θα πρέπει να καταναλώσετε υπερβολικές ποσότητες Νάτριο και Κάλιο για να φτάσουν να είναι σε επικίνδυνα επίπεδα.

Ποιο είναι το γλυκαντικό που χρησιμοποιείται στις Ταμπλέτες Hλεκτρολυτών GU;

Χρησιμοποιείται Στέβια (stevia), ένα φυσικό γλυκαντικό το οποίο προέρχεται από εκχύλισμα φύλλων του φυτού Stevia.

Είναι το GU Energy Stroopwafel ασφαλές για τα παιδιά;

Ναι σίγουρα! Το GU Energy Stroopwafel είναι καλό για όποιον χρειάζεται ενέργεια όταν παίζει, όταν κάνει αθλητισμό στο σχολείο, είναι σε πεζοπορία, ή απλά είναι δραστήριος και ακολουθεί έναν ενεργό τρόπο ζωής. Τα παιδιά από μόνα τους έχουν πολύ ενέργεια, από την άλλη ακολουθούν ένα εξαντλητικό καθημερινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλές ώρες στο σχολείο, αθλητικές δραστηριότητες και φυσικά διάβασμα. Το GU Energy Stroopwafel είναι ένα ιδανικό και υγιεινό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας τους. Πιθανότατα θα θέλετε να τα κρατήσετε μακριά από τις γεύσεις που περιέχουν καφεΐνη, δεν υπάρχει λόγος να τα κάνετε ακόμα πιο υπερκινητικά.

Πως και πότε τρώγεται το GU Energy Stroopwafel;

Ανοίξτε το περιτύλιγμα μιας συσκευασίας και δαγκώστε ένα κομμάτι βάφλας! Είναι ιδανική για πρωινό, ελαφριά πριν τρέξετε ή βγείτε για ποδήλατο, σχεδόν απαραίτητη κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων μεγάλης διάρκειας, ακόμα και για να δώσετε στον εαυτό σας κάτι υγιεινό μετά το τέλος της προπόνησής σας. Εμάς, μας αρέσει να απολαμβάνουμε το Stroopwafel με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ, και αν αφήσετε τον ατμό να ζεστάνει την βάφλα, τότε γίνεται ακόμα καλύτερη στην γεύση. Δοκιμάστε το!

Είναι τα GU Energy Stroopwafels φτιαγμένα χωρίς γλουτένη (gluten-free);

Οι γεύσεις Wild Berries, Salted Chocolate και Coconut είναι απαλλαγμένες από γλουτένη. Όλες οι υπόλοιπες γεύσεις των GU Energy Stroopwafels περιέχουν γλουτένη.

Τι αλεύρι χρησιμοποιείται στις γεύσεις των GU Energy Stroopwafels που είναι χωρίς γλουτένη;

Χρησιμοποιούμε ένα μείγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη που περιλαμβάνει βιολογικό ρύζι, βιολογικό αλεύρι ταπιόκας και βιολογικό άμυλο πατάτας.

Είναι τα GU Energy Stroopwafels Vegan (κατάλληλα για χορτοφάγους);

Όχι δεν είναι κατάλληλα για χορτοφάγους. Όλες οι γεύσεις των GU Energy Stroopwafels γίνονται με βιολογικά αυγά.

Είναι τα GU Energy Stroopwafels Kosher (κατάλληλα για εβραϊκή διατροφή);

Ναι είναι! Όλες οι γεύσεις είναι πιστοποιημένες Κosher, δηλαδή κατάλληλες για εβραϊκή διατροφή.

Πώς με βοηθά η καφεΐνη στο GU Energy Stroopwafel;

Το GU Energy Stroopwafel διατίθεται σε γεύσεις με καφεΐνη και χωρίς καφεΐνη. Η γεύσεις Salted Caramel, Salted Chocolate, Hot Chocolate, Gingerade, Coconut και Campfire S’mores είναι χωρίς καφεΐνη. Οι γεύσεις Wild Berries και Caramel Coffee περιέχουν 20mg καφεΐνης.

Η κατανάλωση καφεΐνης κατά τη διάρκεια της άσκησης βελτιώνει την απόδοση με διάφορους τρόπους: οξύνει την εστίαση (συγκέντρωση) και σας δίνει ένα μικρό boost, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βοηθά το σώμα σας να παράγει περισσότερη δύναμη, να μειώσει τον πόνο της καταβαλλόμενης προσπάθειας, και επίσης μπορεί να κάψει λίπος για να τροφοδοτήσει με ενέργεια και καύσιμα τους μυς κατά τη διάρκεια της άσκησης. Όλα αυτά παρατείνουν την ικανότητά σας να ασκείστε σε υψηλή ένταση. Χρησιμοποιούμε όση ποσότητα καφεΐνης χρειάζεται για να ενεργοποιηθούν αυτές οι διαδικασίες και τίποτα παραπάνω.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιώ το Roctane Energy Gel;

Το Roctane Energy Gel έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την σωστή διατροφική υποστήριξη σε προπονήσεις ή αγώνες μεγάλης διάρκειας. Αυτό σημαίνει πως θα βρείτε εξαιρετικά ευεργετική την χρήση του Roctane σε προπονήσεις ή αγώνες που απαιτούν μεγαλύτερη διάρκεια αποκατάστασης, και όταν χρειάζεστε βοήθεια για την πρόληψη της κούρασης, την αύξηση της συγκέντρωσης και της εστιάσης (focus), και την μείωση στην αίσθηση της προσπάθειας που καταβάλετε. Έτσι όταν πάτε για “μεγάλα πράγματα” (υπερμαραθώνιο ή μαραθώνιο, τρίαθλο Ironman ή Ironman 70,3, open-water swimming από 3-10 χλμ), χρησιμoποιήστε Roctane Energy Gel. Κατά την διάρκεια μιας τυπικής προπόνησης που απλά θέλετε κάτι πιο οικονομικό, με τις ίδιες όμως θερμίδες και την ίδια ποσότητα υδατανθράκων, με ωραία γεύση και άμεση ενέργεια, τότε χρησιμοποιήστε το κλασικό απλό GU Energy Gel ή το GU Liquid Energy Gel.

Πως να χρησιμοποιώ το Roctane Energy Gel την ημέρα του αγώνα;

Ξεκινήστε “φορτώνοντας” το σώμα σας με υδατάνθρακες παίρνοντας ένα Roctane Energy Gels με λίγο νερό 5’-15’ πριν την εκκίνηση του αγώνα. Είναι πολύ σημαντικό εάν χρησιμοποιήσετε Roctane Energy Gel στον αγώνα να το έχετε χρησιμοποιήσει μερικές φορές και στην προπόνηση. Αυτό ισχύει για όλα τα προϊόντα (όχι μόνο διατροφικά) και προτείνουμε να μην δοκιμάζετε κάτι για πρώτη φορά την ημέρα του αγώνα. Να θυμάστε πως το στομάχι προσαρμόζεται στην αφομοίωση των υδατανθράκων, οπότε λίγη “προπόνηση” στην διαδικασία αυτή κάνει καλό. Εάν καταναλώνετε Roctane Energy Gels στην προπόνηση, τότε δεν θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα όταν το χρειαστείτε, δηλαδή την ημέρα του αγώνα.

Γιατί το Roctane Gel έχει την ίδια ποσότητα θερμίδων με ένα απλό GU Energy Gel;

Θα βρείτε την ίδια ποσότητα (100) θερμίδων τόσο στα Roctane Energy Gels, όσο και στα απλά GU Energy Gels, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει λόγος να προσθέσουμε άλλες. Το στομάχι μπορεί να αφομοιώσει μόνο τόσες θερμίδες σε μια δόση κατά την διάρκεια της άσκησης, επειδή το περισσότερο αίμα πηγαίνει στους μυς. Εάν προσπαθήσετε να λάβετε παραπάνω θερμίδες κατά την διάρκεια έντονης προσπάθειας, τότε το στομάχι προσπαθεί να τραβήξει αίμα από τους μυς για να χωνέψει τους υδατάνθρακες, με αποτέλεσμα να προξενηθούν στομαχικές κράμπες, φούσκωμα (γνωστό ως Gastrointestinal distress), και εσείς να αναγκαστείτε να ελαττώσετε ταχύτητα και ένταση στην άσκηση.

To ένα Roctane Energy Gel ισοδυναμεί με δύο GU Energy Gels;

Όχι. Το Roctane Energy Gel έχει σχεδιαστεί για να σας παρέχει διατροφική υποστήριξη -και όχι μόνο ενέργεια- σε προπονήσεις και αγώνες μεγάλης διάρκειας. Τα επιπλέον συστατικά βοηθάνε στην καταπολέμιση της σωματικής κούρασης και της κόπωσης του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ), βοηθούν την αποκατάσταση των μυών, μειώνουν το pH στους μυς που αυξάνεται μέσω του γαλακτικου οξέως, διατηρούν την συγκέντρωση και μειώνουν την αίσθηση της προσπάθειας (Rate of Perceived Exertion). Δύο GU Energy Gels δεν θα σας δώσουν αυτά τα αποτελέσματα, ούτε τα ίδια διατροφικά στοιχεία.

Γιατί το Roctane Energy Gel στοιχίζει πιο ακριβά από το απλό GU Εnergy Gel;

Το Roctane Energy Gel παρέχει πολύ μεγαλύτερη διατροφική υποστήριξη σε σχέση με το απλό GU Energy Gel και βοηθάει να μεγιστοποιήσετε την απόδοσή σας. Εκτός από όλα τα συστατικά που περιέχονται στο απλό GU Energy Gel, το Roctane Energy Gel περιέχει περισσότερα αμινοξέα, επιπλέον βήτα αλανίνη, περισσότερους ηλεκτρολύτες, περισσότερη καφεΐνη (35mg αντί για 20mg που έχει ένα απλό GU Energy), συστατικά που το καθένα από αυτά ανεβάζουν το κόστος παραγωγής.

Πως μπορώ να χρησιμοποιώ το Roctane Energy Gel μαζί με το Roctane Energy Drink;

Εάν ήδη χρησιμοποιείτε το Roctane Energy Gel, τότε μπορείτε να αντικαταστήσετε λίγο από το Roctane Energy Gel με το ενεργειακό ποτό Roctane. Αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να φτιάξετε ακριβώς στα μέτρα σας τις θερμίδες που θέλετε να πάρετε, και επίσης θα σας χαρίσει όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα (π.χ. ενυδάτωση) που δίνει ένα ποτό και ένα ενεργειακό gel μαζί. Παρόλο που τα δύο προϊόντα (Roctane Energy Gel και Roctane Energy Drink) περιέχουν μερικά κοινά συστατικά (υδατάνθρακες, αμινοξέα διακλαδιζόμενης αλυσίδας, βήτα-αλανίνη και καφεΐνη), το καθένα έχει κάποια μοναδικά συστατικά τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την απόδοσή σας. Συνεπώς, ο συνδυασμός και των δύο προϊόντων θα σας βοηθήσει να έχετε το μέγιστο διατροφικό πλεονέκτημα, ώστε να μπορέσετε να σπρώξετε το σώμα σας στα όρια. Πολλοί αθλητές το μόνο που χρειάζονται σε μεγάλες προπονήσεις είναι ένα μπουκάλι 500-600ml με μια δόση Roctane Energy Drink και ένα Roctane Energy Gel την ώρα, που τους δίνει συνολικά 340 θερμίδες από υγρά και gels.

Πώς οι ηλεκτρολύτες και τα αμινοξέα στο Roctane Energy Gel θα με βοηθήσουν στους αγώνες;

Το Roctane Energy Gel περιέχει περισσότερο Νάτριο (Sodium) από το απλό GU Energy Gel. Το Νάτριο είναι ο βασικός ηλεκτρολύτης που χάνεται μέσα από τον ιδρώτα, και η αναπλήρωση του μπορεί να σας βοηθήσει στην αποφυγή κραμπών και στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων να πάθετε υπονατριαιμία (hyponatremia), η οποία προέρχεται από χαμηλά επίπεδα νατρίου στο αίμα λόγω μεγάλης πρόσληψης απλού νερού. Τα αμινοξέα στο Roctane Energy Gel διαδραματίζουν σημαντικές λειτουργίες, όπως να δρουν ως καύσιμο για τους μυς και να βοηθούν στην αποκαταστασή τους μετά την άσκηση. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως τα αμινοξέα στο Roctane Energy Gel είναι διακλαδιζόμενης αλυσίδας που έχει αποδειχθεί πως βοηθούν στην αποφυγή της κούρασης συναγωνίζοντας με την τρυπτοφάνη για την διαπέραση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού (Blood Brain Barrier = BBB), βοηθώντας την διανοητική λειτουργία ως νευροδιαβιβαστής και ως νευροορμόνη. Συνεπώς οι ηλεκτρολύτες και τα αμινοξέα στο Roctane Energy Gel μπορούν να βοηθήσουν την απόδοση σας πολύ περισσότερο από ό,τι είναι δυνατό με το απλό GU Energy Gel.

Είναι τα GU Energy Chews ασφαλή για παιδιά;

Τα GU Energy Chews είναι ασφαλή για να τα τρώνε τα παιδιά, αλλά να θυμάστε ότι η γεύση Φράουλα (Strawberry) περιέχει καφεΐνη.

Πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για να “δουλέψουν” τα GU Energy Chews;

Επειδή τα GU Energy Chews είναι ημιστερεά τροφή θα απαιτηθεί λίγο περισσότερος χρόνος για να καταλάβει το σώμα σας τα αποτελέσματά τους και να νιώσει ενέργεια, σε σχέση με ένα κανονικό GU Energy Gel. Τα διατροφικά οφέλη των GU Energy Chews θα ενεργοποιηθούν στο κυκλοφορικό σας μέσα σε 10-15 λεπτά.

Να χρησιμοποιώ GU Energy Chews αντί για GU Energy Gel;

Εξακολουθούμε να επιμένουμε ότι τα GU Energy Gels GU και τα Roctane Energy Gels είναι η ιδανική πηγή καυσίμων για έναν αθλητή όταν προπονείται ή αγωνίζεται. Παρόλ’ αυτά, υπάρχουν στιγμές που νιώθετε την ανάγκη να βυθίσετε τα δόντια σας επάνω σε κάτι μασώμενο, κάτι που να “κρατήσει” το στομάχι σας που έχετε αρχίσει να το νιώθετε άδειο, και πιθανώς να πεινάτε και λίγο. Γι’ αυτές τις στιγμές εμείς εδώ στα εργαστήρια της GU Energy Labs φτιάξαμε τα GU Energy Chews (γνωστά σαν Μασώμενα Ενεργειακά Καραμελάκια). Με λίγα λόγια τα GU Energy Chews περιέχουν όλα τα οφέλη των GU Energy Gels, αλλά είναι σε μασώμενη μορφή.

Πόσα πακετάκια GU Energy Chews χρειάζομαι;

1 πακετάκι περιέχει 2 δόσεις (συνολικά 16 ενεργειακά καραμελάκια). Η κάθε δόση (8 καραμελάκια) θα σας χαρίσει ενέργεια για 45-60’ δραστηριότητας. Έχοντας πει αυτό, να διευκρινήσουμε – και να σας υπενθυμίσουμε –  ότι όλοι οι αθλητές δεν είναι ίδιοι, γι’ αυτό και σας ενθαρρύνουμε να πειραματιστείτε για να δείτε τι δουλεύει καλύτερα για εσάς. Να θυμάστε πάντα να ενυδατώνεστε κατά την διάρκεια της άθλησής σας.

Πώς τρώγονται τα GU Energy Chews;

Τα GU Energy Chews έχουν νέα ανανεωμένη συσκευασία, σε μορφή packet, που στο επάνω μέρος της έχει ένα σημείο για να σκίζεται εύκολα και από εκεί να μπορείτε να βγάζετε ένα ή περισσότερα μασώμενα καραμελάκι κάθε φορά. Να θυμάστε ότι 8 GU Energy Chews ισοδυναμούν με 1 δόση ή 1 GU Energy Gel. Το κάθε πακετάκι περιέχει 16 καραμελάκια, δηλαδή δύο δόσεις (1 δόση = 8 GU Energy Chews).

Έχουν τα GU Energy Chews καφεΐνη;

Ναι μερικές γεύσεις έχουν. Διαλέξτε αυτήν που θέλετε. Η γεύση Φράουλα (Strawberry) έχει 20mg καφεΐνης ανά δόση (1 δόση = 8 καραμελάκια), ενώ οι γεύσεις Καρπούζι (Watermelon), Μούρο-Ρόδι (Blueberry-Pomegranate), Πορτοκάλι (Orange), Lemon Lime (Λεμόνι) και Salted Lime (Αλατισμένο Λεμόνι) είναι χωρίς καφεΐνη (caffeine free).

Είναι τα GU Energy Chews φτιαγμένα χωρίς γλουτένη (gluten free);

Όπως και με όλα τα υπόλοιπα προϊόντα GU, έτσι και τα GU Energy Chews δεν περιέχουν γλουτένη (gluten-free).

Είναι τα GU Energy Chews φτιαγμένα χωρίς γαλακτοκομικά (dairy free);

Ναι.

Γιατί χρειάζομαι ρόφημα αποκατάστασης;

To GU Recovery Drink είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους αθλητές, γιατί ο συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεΐνης βοηθάει στην μείωση του καταβολισμού που επέρχεται μετά την άσκηση και επιταχύνει την διαδικασία αποκατάστασης που απαιτείται για την επόμενη προπόνηση.

Πότε πρέπει να καταναλώνω το GU Recovery Drink;

Συστήνουμε να το καταναλώνετε όσο το δυνατόν πιό γρήγορα μετά το τέλος της προπόνησης σας. Ιδανικά μέσα στα πρώτα 20-30 λεπτά μετά την προπόνηση, γνωστό και ως “ευκαιριακό παράθυρο”, αλλά μπορείτε να το πιείτε και μέσα στις 3 πρώτες ώρες. Επίσης, σε περιόδους αυξημένου όγκου προπόνησης μπορείτε να παίρνετε μια δόση πριν τον βραδυνό σας ύπνο.

Γενικά τα ροφήματα αποκατάστασης διαλύονται δύσκολα. Συμβαίνει αυτό με το GU Recovery Drink;

Όχι δεν είναι δύσκολο να διαλυθεί! Το GU Recovery Drink είναι σχεδιασμένο έτσι και περιέχει τέτοιας κορυφαίας ποιότητας συστατικά (κυρίως πρωτεΐνη και υδατάνθρακα) που διαλύεται εύκολα στο νερό ή στο γάλα, και δεν σβολιάζει όπως άλλα αντίστοιχα προϊόντα.

Τι είδους πρωτεΐνη περιέχει το GU Recovery Drink;

Η πρωτεΐνη στο GU Recovery Drink είναι Πρωτεΐνη Ορού Γάλακτος. Προέρχεται από το γάλα και είναι πιό αγνή και πιό καθαρή από άλλες μορφές πρωτεΐνης (καθαρότητα πρωτεΐνης περίπου 90%). Έχει επίσης την υψηλότερη Βιολογική Αξία (BV), που είναι μια μέτρηση που δείχνει πόσο αποτελεσματικά μπορεί η πρωτεΐνη να μετατραπεί σε μυϊκό ιστό, αφότου έχει απορροφηθεί από το γαστροεντερικό σύστημα.

Γιατί το GU Recovery Drink περιέχει Γλουταμίνη;

Όπως η Αργινίνη, έτσι και η Γλουταμίνη είναι θεωρητικά ένα βασικό αμινοξύ, που σημαίνει πως όταν καταναλωθεί δεν απαιτεί την χρήση ενός άλλου βασικού αμινοξέως για την σύνθεση του. Κατά την διάρκεια μεγάλης διάρκειας αερόβιων και αναερόβιων προπονήσεων, το ανοσοποιητικό σας σύστημα καταβάλλεται και αποδυναμώνεται. Η κατανάλωση Γλουταμίνης βοηθάει το ανοσοποιητικό σας να διατηρηθεί υγιές και θωρακίζει τον οργανισμό, μειώνοντας τα αποτελέσματα που προέρχονται από την υπερπροπόνηση.

Γιατί το GU Recovery Drink περιέχει Αργινίνη;

Η Αργινίνη είναι θεωρητικά ένα βασικό αμινοξύ, που σημαίνει πως όταν καταναλωθεί δεν απαιτεί την χρήση ενός άλλου βασικού αμινοξέως για την σύνθεση του. Η Αργινίνη είναι γλυκογενετική, δηλαδή μπορεί να μετατραπεί σε γλυκόζη. Μπορεί επίσης να διασπαστεί με διάφορες μεταβολικές διαδικασίες και να δώσει ενέργεια στον οργανισμό. Επιπλέον έχει αποδειχθεί πως βοηθάει το σώμα να εκκρίνει αυξητική ορμόνη, η οποία με την σειρά της αυξάνει τον μυϊκό όγκο, διευκολύνει την λιποδιάλυση, βοηθάει στην σύνθεση πρωτεΐνης, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και προάγει την γλυκογένεση.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το GU Recovery Drink κατά την άσκηση;

Το GU Recovery Drink έχει σχεδιαστεί για μετά την άσκηση. Παρόλ’ αυτά, αρκετοί αθλητές το χρησιμοποιούν στην διάρκεια μεγάλων αγώνων με επιτυχία. Είναι φτιαγμένο ειδικά για αθλήματα αντοχής και προσφέρει κυρίως υδατάνθρακες, μαζί όμως με πρωτεΐνη ορού γάλακτος που είναι εύκολα αφομιώσιμη σε σύγκριση με άλλες πρωτεΐνες. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως η περιεκτικότητα του σε θερμίδες είναι μεγαλύτερη (230 θερμίδες ανά δόση σε 300ml νερό) και αυτό μπορεί να επιβαρύνει το στομάχι σας. Σας συστήνουμε να το δοκιμάσετε στην προπόνηση πριν το χρησιμοποιήσετε μέσα σε κάποιον αγώνα σας.

Μπορώ να αναμίξω το GU Recovery Drink με γάλα αντί με νερό;

Nαι, μπορείτε να αναμίξετε και να πιείτε το GU Recovery Drink με γάλα. Ο συνδυασμός του γάλατος με το GU Recovery Drink θα σας δώσει λίγη επιπλέον ποσότητα υδατάνθρακα και πρωτεΐνης. Το GU Recovery Drink είναι σχεδιασμένο για να έχει γρήγορη απορρόφηση. Για μέγιστη και πιο άμεση αποκατάσταση, προτείνουμε να ανακατέψετε το GU Recovery Drink μόνο με νερό και να το καταναλώσετε αμέσως μετά την άσκηση. Εάν ανακατέψετε το GU Recovery Drink με οτιδήποτε άλλο εκτός από νερό (γάλα, χυμό κλπ.), ή/και καταναλώσετε άλλες τροφές τα πρώτα τριάντα λεπτά μετά την άσκηση, η απορρόφησή του θα καθυστερήσει.

Είναι λάθος να τρώω ένα μικρό γεύμα το βράδυ πριν πέσω για ύπνο;

Οι έρευνες δείχνουν ότι ένα μικρό γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη, λίγη ώρα πριν πέσετε για τον βραδινό σας ύπνο δεν αναστέλλει την διάσπαση των λιπαρών ουσιών και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε την μυϊκή σας αποκατάσταση. Το αγαπημένο μας: Γιαούρτι 2% με φρέσκα βατόμουρα και κομμένα αμύγδαλα.

Μπορεί να πάθω αφυδάτωση από την καφεΐνη σε ένα αθλητικό ποτό;

Μια βασική ερώτηση σχετικά με την καφεΐνη που περιέχει ένα αθλητικό ποτό που περιστρέφεται γύρω από το γνωστό διουρητικό αποτέλεσμα που επιφέρει, και το κατά πόσο αυτό προάγει την αφυδάτωση. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατάποση καφεΐνης κατά τη διάρκεια της άσκησης δεν επηρεάζει την απώλεια βάρους, τους ρυθμούς εφίδρωσης, την παραγωγή ούρων και τον όγκο του πλάσματος, σε σύγκριση με την κατάποση μόνο νερού. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη μειωμένη ροή αίματος των νεφρών κατά τη διάρκεια της άσκησης, η οποία είναι ανάλογη της έντασης της άσκησης και η οποία ελαχιστοποιεί την παραγωγή ούρων. Επομένως, φαίνεται ότι η καφεΐνη δεν θα οδηγήσει σε διούρηση αν καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της άσκησης – και δεν θα συμβάλει σε αφυδάτωση.

Ποιος είναι ο ρόλος της β-αλανίνης και της καφεΐνης στο Roctane Energy Drink Mix;

Η βήτα-αλανίνη χρησιμοποιείται για να συμπληρώσει τη δίαιτα του αθλητή με σκοπό να αυξήσει την ανθεκτικότητα των μυών του και την ικανότητά τους να παράγουν περισσότερο έργο. Η βήτα-αλανίνη είναι ένα από τα περιοριστικά συστατικά μιας άφθονης μυϊκής πρωτεΐνης που ονομάζεται καρνοσίνη, η οποία βοηθά στη ρύθμιση των μεταβολών του pΗ των μυών κατά τη διάρκεια της άσκησης. Έχει αποδειχθεί ότι η συμπληρωματική πρόσληψη β-αλανίνης μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της περιεκτικότητας των μυών σε καρνοσίνη και επομένως στην αύξηση της ανθεκτικότητας τους και στην ικανότητα ελαχιστοποίησης των μεταβολών στο pΗ των μυών κατά τη διάρκεια έντονων προσπαθειών, κυρίως πάνω από το αναερόβιο κατώφλι.

Η καφεΐνη έχει αποδειχθεί σε πολλές μελέτες ότι συνεισφέρει στην αύξηση της απόδοσης. Το αν η ζητούμενη απόδοση ήταν σε μικρής ή μεγάλης διάρκειας αγώνα – σημασία έχει ότι η καφεΐνη βοηθά τους αθλητές να αποδίδουν καλύτερα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση της απόδοσης μειώνοντας την αίσθηση της αντιληπτής προσπάθειας (RPE = Rate of Perceived Exertion), καθώς και βοηθώντας τους αθλητές να διατηρήσουν την εστίαση και τη συγκέντρωσή τους.

Γιατί το Roctane Energy Drink Mix κοστίζει περισσότερο από το Energy Drink Mix;

Το Roctane Energy Drink Mix έχει πολλά πρόσθετα συστατικά που αυξάνουν το κόστος παραγωγής σε σύγκριση με το απλό Energy Drink Mix. Το κόστος αυτό περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα συστατικά που περιέχονται στο Roctane Energy Drink Mix και το κάνουν μοναδικό και σαν τίποτε άλλο στην αγορά – μια ειδική και κορυφαίας ποιότητας μαλτοδεξτρίνη για την αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας του ροφήματος και βελτίωση της συνοχής του, υψηλής ποιότητας καφεΐνη και ταυρίνη, βήτα-αλανίνη, ιστιδίνη και όλων των διακλαδισμένων αμινοξέων.

Γιατί η ταυρίνη βοηθάει στα αθλήματα αντοχής;

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι κατά τη διάρκεια παρατεταμένης άσκησης ή αγώνα (Ironman 70.3 και full Ironman) μειώνεται η ικανότητα της καρδιάς να αντλεί αίμα (συσταλτικότητα του μυοκαρδίου), γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ικανότητα άσκησης. Με παρόμοιο τρόπο, η παρατεταμένη άσκηση επιφέρει και κόπωση των σκελετικών μυών.

Η ταυρίνη βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας της καρδιάς και των μυών, βοηθώντας μέσω της διαχείρισης του ασβεστίου, και μπορεί να βοηθήσει ώστε να μειωθεί η κόπωση σε αυτούς τους ιστούς κατά τη διάρκεια παρατεταμένης άσκησης. Επιπλέον, η ταυρίνη έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη μυϊκή λειτουργία με τη γήρανση, και όταν συνδυάζεται με την καφεΐνη αυξάνει την απόδοση κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής (test) χρονομέτρου 1 ώρας.

CLIF BAR

Είναι η ενεργειακή μπάρα CLIF Bar ασφαλής για τα παιδιά;

Οι ενεργειακές μπάρες CLIF Bar είναι απολύτως ασφαλείς για τα παιδιά και ιδανικές για σνακ στο σχολείο. Απλά, εάν τις μάθουν δεν θα σταματήσουν να τις ζητάνε.

Τι είναι η ενεργειακή μπάρα CLIF Bar;

Η CLIF Bar είναι μια ενεργειακή μπάρα με υπέροχη γεύση φτιαγμένη με ένα μείγμα υγιεινών συστατικών όπως η βιολογική βρώμη που παρέχει σταθερή ενέργεια. Η CLIF Bar είναι η αυθεντική μπάρα ενέργειας φτιαγμένη με ένα μείγμα 70% βιολογικών συστατικών και κάθε συνταγή είναι προσεκτικά σχεδιασμένη και εμπνευσμένη από αθλητές και foodies στην κουζίνα της CLIF Bar.

Γιατί να φάτε μια ενεργειακή μπάρα CLIF Bar;

Οι αθλητές και οι περιπετειώδεις τύποι όλων των ειδών έχουν υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις. Η CLIF Bar παρέχει ενέργεια από πολλαπλές πηγές υδατανθράκων και ένα μείγμα πρωτεϊνών, λίπους και φυτικών ινών επιβραδύνοντας τον ρυθμό πέψης και παρέχοντας σταθερή ενέργεια. Η κατανάλωση υδατανθράκων μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές και τους εξερευνητές να πιέσουν περισσότερο και να παραμείνουν δυνατοί, επειδή παρέχουν στο σώμα την απαραίτητη ενέργεια για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία ή αναρρίχηση. Η CLIF Bar σας ενθαρρύνει να τροφοδοτήσετε με ενέργεια κάθε σας περιπέτεια και να γιορτάσετε, να μοιραστείτε και να εμπνεύσετε στιγμές υπαίθριας περιπέτειας.

Πότε να τρώτε την κλασική ενεργειακή μπάρα CLIF Bar;

Η CLIF Bar παρέχει στους αθλητές και τους λάτρεις της περιπέτειας συνεχή ενέργεια πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη δραστηριότητα. Όταν καταναλώνεται μια με δύο ώρες πριν από τη δραστηριότητα, μια ενεργειακή μπάρα CLIF Bar μπορεί να βοηθήσει στην αποθήκευση ενέργειας στους μυς για χρήση κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας. Η κατανάλωση μιας ενεργειακής μπάρας CLIF Bar κατά τη διάρκεια μιας δραστηριότητας όπως μια πεζοπορία ή μια προπόνηση με ποδήλατο μπορεί να σας κρατήσει δυνατούς σε όλη την διάρκεια της περιπέτειάς σας. Η κατανάλωση μιας CLIF Bar αμέσως μετά τη δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην αντικατάσταση του μυϊκού γλυκογόνου.

Πότε είναι η ιδανική ώρα να φάτε μια CLIF Bar Nut Butter Bar;

Στην CLIF Bar & Company, δημιουργούμε βιολογικά ενεργειακά τρόφιμα για να σας βοηθήσουμε σε μικρές και μεγάλες περιπέτειες. Για παράδειγμα, ενώ οι κλασικές ενεργειακές μπάρες CLIF Bar έχουν σχεδιαστεί για να καταναλώνονται πριν ή κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας, οι μπάρες βουτύρου ξηρών καρπών CLIF Nut Butter Bar προορίζονται για τις καθημερινές περιπέτειες της ζωής σας. Οι μπάρες βουτύρου ξηρών καρπών CLIF Nut Butter Bar παρέχουν ένα ισορροπημένο μείγμα ικανοποιητικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων 5-7 γραμμαρίων (8 έως 10% DV) φυτικής πρωτεΐνης, μαζί με κρεμώδη βούτυρα ξηρών καρπών και 9-11 γραμμάρια δημητριακών ολικής αλέσεως. Αυτές οι μπάρες είναι η τέλεια επιλογή όταν χρειάζεστε ένα απογευματινό σνακ που θα σας βοηθήσει να ικανοποιήσετε τις λιγούρες και την πείνα σας. Οι μπάρες CLIF Bar Nut Butter Bar είναι πιστοποιημένες βιολογικές 100%.

Είναι η ενεργειακή μπάρα CLIF Bar χωρίς γλουτένη;

Όχι, οι ενεργειακές μπάρες CLIF Bar δεν είναι χωρίς γλουτένη. Όλες οι γεύσεις περιέχουν γλουτένη.

Είναι η ενεργειακή μπάρα CLIF Bar βιολογική;

Οι ενεργειακές μπάρες CLIF Bar είναι φτιαγμένες με 70% βιολογικά συστατικά και δεν περιέχουν trans-λιπαρά (0g trans λιπαρά). Δεν περιέχουν επίσης σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη ή τεχνητές γεύσεις. Η CLIF Bar & Company προμηθεύεται συστατικά που δεν είναι γενετικά τροποποιημένα.

Είναι τα συστατικά στις μπάρες CLIF Bar γενετικά τροποποιημένα;

Όχι, οι ενεργειακές μπάρες CLIF Bar περιέχουν συστατικά που δεν είναι γενετικά τροποποιημένα.

Τι κάνει τις ενεργειακές μπάρες CLIF Bar τόσο ιδιαίτερες;

Οι ενεργειακές μπάρες CLIF Bar παρασκευάζoνται με συστατικά όπως υγιεινή βιολογική βρώμη, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Η CLIF Bar είναι κατασκευασμένη για τις απαιτητικές ενεργειακές ανάγκες όλων όσων αναζητούν την περιπέτεια και παρέχει ενέργεια από πολλαπλές πηγές υδατανθράκων και ένα μείγμα πρωτεϊνών, λιπών και φυτικών ινών για να βοηθήσει στην επιβράδυνση του ρυθμού πέψης παρέχοντας σταθερή ενέργεια κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας. Επιπλέον, το 100% των συστατικών του κακάο που περιέχεται στις CLIF Bar προέρχεται από πιστοποιημένες φάρμες της Rainforest Alliance™, καθιστώντας την σειρά των CLIF Bar Energy Bars την πρώτη στην κατηγορία της που δεσμεύεται για αυτή την πιστοποίηση.

Ποια η διαφορά μεταξύ της κλασικής CLIF Bar και της Nut Butter Bar;

Οι κλασικές ενεργειακές μπάρες CLIF Bar έχουν έναν ιδανικό συνδυασμό υδατανθράκων ταχείας δράσης και μεγαλύτερης διάρκειας μαζί με μικρότερες ποσότητες λίπους και πρωτεΐνης για να βοηθήσουν στην απόδοση των καυσίμων. Αυτά οι μπάρες δίνουν στους αθλητές και τους δραστήριους ανθρώπους την ενέργεια που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις σκληρές, μεγάλες εκδρομές με ποδήλατο, στα μονοπάτια και στις πλαγιές.

Οι μπάρες βουτύρου ξηρών καρπών CLIF Bar Nut Butter Bar προορίζονται για τις καθημερινές περιπέτειες της ζωής. Παρέχουν ένα ισορροπημένο μείγμα ικανοποιητικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων 5-7 γραμμαρίων (8 έως 10% DV) φυτικής πρωτεΐνης, μαζί με κρεμώδη βούτυρα ξηρών καρπών και 9-11 γραμμάρια δημητριακών ολικής αλέσεως. Αυτές οι μπάρες είναι η τέλεια επιλογή όταν χρειάζεστε ένα απογευματινό σνακ που θα σας βοηθήσει να ικανοποιήσετε τις λιγούρες και την πείνα σας.

FIRST ENDURANCE

Πώς πρέπει να παίρνω το MultiV;

Πάντα (πάντα!) με ένα γεύμα για να βοηθήσετε την απορρόφηση και την πέψη.

Πρέπει να παίρνω το MultiV κάθε μέρα;

Ναι, για μέγιστα οφέλη θα πρέπει να παίρνετε το MultiV κάθε μέρα του χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζετε ότι διατηρείτε μια σταθερή πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων που γεμίζουν τα κενά μικροθρεπτικών συστατικών που συνδέονται συνήθως με την προπόνηση αντοχής και που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη γενική υγεία και την απόδοση της άσκησης.

Ζυγίζω 58 κιλα. Πρέπει να πάρω τρεισ ταμπλετεσ που αναγραφει;

Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αναπληρώσετε τυχόν βιταμίνες ή μέταλλα που λείπουν από το σώμα σας, εάν παίρνετε λιγότερα από τρία δισκία (ταμπλέτες) MultiV την ημέρα. Τα συστατικά του MultiV δοσολογούνται και μοιράζονται σύμφωνα με αποτελεσματικές ποσότητες που έχουν καθοριστεί στην κλινική έρευνα. Η λήψη χαμηλότερης δόσης θα περιορίσει αυτά τα αποτελέσματα.

Πρέπει να πάρω και τις τρεις ταμπλέτες μαζί ή μπορώ να τα χωρίσω;

Δεν έχει σημασία αν έχετε μια πλήρη μερίδα (δηλαδή 3 ταμπλέτες) ταυτόχρονα ή αν την κατανέμετε μέσα σε όλη την ημέρα. Στην πραγματικότητα, η λήψη των δισκίων μεμονωμένα με ξεχωριστά γεύματα είναι η βέλτιστη. Ωστόσο, η λήψη τους ταυτόχρονα εξαλείφει εκείνες τις μέρες που ίσως θα ξεχάσετε μια δόση. Σε έρευνα αγοράς που έχουμε κάνει, το μεγαλυτερο ποσοστό επαγγελματιών αθλητών τις παίρνει μαζί με το πρωινό του και ως μια πλήρη μερίδα, δηλαδή και τις τρεις ταμπλέτες μαζί.

Υπάρχει αύξηση στην απόδοση και στα επίπεδα ενέργειας εάν πάρω το MulitV πριν από την προπόνηση/αγώνα;

Όχι. Το κόλπο είναι να λαμβάνετε το MultiV καθημερινά, καθώς η συνεπής χρήση βοηθά στη μεγιστοποίηση της απόδοσης των ενεργειακών οδών που τροφοδοτούν τη μυϊκή απόδοση. Αυτά τα μονοπάτια δεν είναι εύκολο να ενισχυθούν με μία μόνο, «ξαφνική» και οξεία πρόσληψη καταλυτικών βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Είναι ένα αυστηρά ελεγχόμενο δίκτυο μονοπατιών στο σώμα και στους μυς σας, και η ενσωμάτωση των μικροθρεπτικών συστατικών σε αυτό το δίκτυό σας γίνεται αργά και προσεκτικά. Αυτό το σκεπτικό ισχύει επίσης για όλα τα πρόσθετα συστατικά που δεν είναι μέσα σε μια πολυβιταμίνη.

Είναι καλύτερο να παίρνετε το MultiV το πρωί ή το βράδυ;

Αν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πότε παίρνετε MultiV, η λήψη MultiV το πρωί σημαίνει ότι το σώμα σας είναι πιο ενεργό, επιταχύνοντας την πέψη και την αφομοίωση. Το προτείνουμε ως πιο σωστό.

Μπορώ να πάρω το MultiV και το Optygen ταυτόχρονα;

Ναι! Στην πραγματικότητα, το Optygen/OptygenΗΡ λειτουργεί ακόμα καλύτερα εάν αναπληρώσετε με το MultiV τυχόν βιταμίνες και μέταλλα που σας λείπουν. Τα προσαρμογόνα λειτουργούν με μονοπάτια στο σώμα σας που εξαρτώνται από την επαρκή κατάσταση των περισσότερων βιταμινών και μετάλλων για τη φυσιολογική λειτουργία.

Εάν πάρω MultiV, πρέπει επίσης να πάρω και Optygen;

Όλα τα προϊόντα First Endurance έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν μαζί ως συμπληρωματικό σύστημα. Τα HALO, Optygen/OptygenHP και MultiV έχουν σχεδιαστεί για καθημερινή χρήση για να διατηρούν τη μέγιστη απόδοση σε ολόκληρο το σώμα. Άλλα προϊόντα – PreRace, EFS/EFS-PRO, Liquid Shot και Ultragen – έχουν σχεδιαστεί για περιοδική χρήση πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την άσκηση.

Είναι το MultiV vegan;

Ναι. Το MultiV είναι vegan και συμβατό με όσους ακολουθούν αυστηρά χορτοφαγική δίαιτα.

Είναι το MultiV χωρίς γλουτένη;

Ναι.

Γιατί το MultiV περιέχει μη παραδοσιακά θρεπτικά συστατικά πολυβιταμινών, όπως εκχύλισμα Ginkgo biloba, πράσινο τσάι, βήτα-γλυκάνη, μείγμα αντιοξειδωτικών, βόριο, βιταμίνη K2 MK7;

Το MultiV είναι η πολυβιταμίνη με “τα-πάντα-όλα” των συστατικών ενός αθλητή αντοχής, όχι ένα μπουκάλι που περιέχει gummies και μεμονωμένες βιταμίνες χαμηλής ποιότητας και μηδαμινής απορρόφησης. Ανθρώπινες κλινικές μελέτες υποστηρίζουν αυτά τα μη παραδοσιακά συστατικά (που αναφέρουμε στην ερώτηση) ως ειδικά για συγκεκριμένες ανάγκες αθλητών, των αθλητών αντοχής, συστατικά που άλλες πολυβιταμίνες αγνοούν.

Αυτές οι ανάγκες περιλαμβάνουν βελτιώσεις στην ικανότητα οξυγόνου, την απόδοση άσκησης, την καρδιαγγειακή απόδοση, την οξείδωση του λίπους, την αντιοξειδωτική ικανότητα, την ορμονική υποστήριξη και την υποστήριξη του ανοσοποιητικού. Αυτά τα πρόσθετα συστατικά στο MultiV είναι επίσης στα καλύτερά τους σε θέμα απόδοσης όταν όλα τα υπόλοιπα συστατικά (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα κ.ά.) είναι υψηλής ισχύος και μέγιστης δραστικότητας διατηρώντας γεμάτες τις μεταβολικές οδούς.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αρχίσετε να παρατηρείτε τα οφέλη του MultiV;

Εάν έχετε έλλειψη σε μια απαραίτητη βιταμίνη ή μέταλλο όπως ο σίδηρος; Λίγες ημέρες. Τα γενικότερα οφέλη βελτιώνονται σε αρκετές εβδομάδες. Η πραγματική δοκιμασία είναι η παλίνδρομη εξάντληση που θα νιώσετε όταν σταματήσετε να παίρνετε MultiV, ανάλογα φυσικά και με τη μοναδική προδιάθεση του σώματός σας.

Γιατί χρησιμοποιήσατε διαφορετικό φυλλικό οξύ αντί για φολικό οξύ;

Χαιρόμαστε που ρωτήσατε! Υπάρχουν αρκετοί καλοί λόγοι για το φυλλικό οξύ που αγνοούνται από τα περισσότερα σκευάσματα πολυβιταμινών. Το ίδιο το φυλλικό οξύ είναι ανενεργό, δεν παράγεται από το ανθρώπινο σώμα και δεν βρίσκεται στα τρόφιμα. Το φυλλικό οξύ που χρησιμοποιούμε (MTHF ή 5-MethylTetraHydroFolate) είναι η πιο κρίσιμη μορφή φυλλικού οξέος σε όλα τα ζωντανά κύτταρα και το φολικό οξύ πρέπει να μετατραπεί σε MTHF κατά τη διάρκεια της πέψης για να το χρησιμοποιήσει το σώμα σας. Κανονικά, αυτή η διαδικασία είναι επαρκής, αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων έχει μία ή περισσότερες γενετικές παραλλαγές που επιβραδύνουν αυτή τη μετατροπή. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν λιγότερη αποτελεσματικότητα από το φολικό οξύ, αλλά έχουν φυσιολογική λειτουργία φυλλικού οξέος όταν χρησιμοποιούν MTHF σε τρόφιμα και συμπληρώματα. Επίσης, η περίσσεια φυλλικού οξέος (που ονομάζεται μη μεταβολισμένο φυλλικό οξύ ή UMF) συσσωρεύεται στους ανθρώπους και παρεμποδίζει τις λειτουργίες του φυλλικού οξέος, με αποτέλεσμα λειτουργικές ανεπάρκειες φολικού οξέος, που μπορεί να επηρεάσει τον έλεγχο της γονιδιακής έκφρασης (που απαιτείται για προσαρμογές προπόνησης και αποκρίσεις στην άσκηση), προκαλώντας μειωμένη μακροπρόθεσμη υγεία. Η λήψη υπερβολικής ποσότητας φυλλικού οξέος μπορεί να μειώσει τα αποτελεσματικά επίπεδα φυλλικού οξέος; Αυτή είναι η ειρωνεία του 100% DV (ημερήσιας πρόσληψης).

Σε σύγκριση με το προηγούμενο MultiV, γιατί η βιοτίνη αυξήθηκε από 100% ΗΠ σε 1.000% ΗΠ;

Στην πραγματικότητα, η ποσότητα βιοτίνης ανά μερίδα είναι ακριβώς η ίδια με την προηγούμενη MultiV – 300mcg. Η αλλαγή είναι μόνο στο ποσοστό και προέκυψε από τις επιτροπές της κυβέρνησης των ΗΠΑ που μείωσαν δραστικά την ΗΠ (ημερήσια πρόσληψη) της βιοτίνης από 300mcg σε 30mcg. Η νέα τιμή αντικατοπτρίζει μια μέση ημερήσια πρόσληψη, όχι απαραίτητα μια ημερήσια ανάγκη. Αυτό κάνει τις γενικές προσλήψεις βιοτίνης να φαίνονται πολύ καλύτερες – τώρα οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν περίπου 100% Ημερήσια Αξία από τη διατροφή τους, αντί για 30% ή λιγότερο. Η σκέψη αυτής της νέας ρύθμισης είναι ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη συνολική υγεία με τη μειωμένη ΗΠ (ημερήσια πρόσληψη). Διαφωνούμε. Επιλέξαμε να συνεχίσουμε με 300mcg βιοτίνης για να μεγιστοποιήσουμε τη λειτουργία της βιοτίνης, ειδικά σε άτομα με κοινές γενετικές παραλλαγές που μειώνουν την εξαρτώμενη από τη βιοτίνη γονιδιακή έκφραση και συγκεκριμένες μεταβολικές οδούς. Αυτό είναι ένα εύκολα διορθώσιμο εμπόδιο στην υγεία και την απόδοση, επομένως επιλέγουμε να διατηρήσουμε τα προηγούμενα επίπεδα των 300mcg. Αλλά υπάρχουν καλά νέα: ο ανταγωνισμός σας μπορεί να παίρνει μια πολυβιταμίνη που μείωσε τη βιοτίνη της στη νέα ΣΗΠ (συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη).

Υπάρχουν άλλα οφέλη από το να πίνετε EFS, εκτός από την προπόνηση και τους αγώνες;

Απολύτως. Τα EFS (όπως και τα EFS-PRO) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των επιπέδων γλυκογόνου και ηλεκτρολυτών στο σώμα σας πριν από μια προπόνηση ή έναν αγώνα.

Το EFS έχει τεχνητές γεύσεις και χρώματα;

Όχι, αλλά έχει τόσο ωραία γεύση που θα νομίζετε πως σας λέμε ψέματα. Είναι εντυπωσιακά νόστιμες οι γεύσεις των EFS και πολύ ισορροπημένες.

Χρειάζεται να πάρω μια πλήρη μερίδα EFS για να δω το όφελος;

Όχι. Μια υψηλότερη δοσολογία (δόση) αυξάνει τις θερμίδες και τους ηλεκτρολύτες. Ενώ η συνιστώμενη δοσολογία έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα της θεανίνης σε σταθερή δόση, η λήψη μειωμένης ποσοτήτων θα εξακολουθεί να παράγει ένα αναλογικά μικρότερο σε κλίμακα αποτέλεσμα όσον αφορά την ήρεμη εστίαση και συγκέντρωση. Με άλλα λόγια, αν είστε μικρόσωμος άνθρωπος και καταναλώνετε συνήθως μειωμένη ποσότητα, θα έχετε και πάλι τα ίδια οφέλη και αποτελέσματα.

Το EFS περιέχει διεγερτικά;

Όχι. Στην πραγματικότητα, κάνει το αντίθετο, σας ηρεμεί και διατηρεί μια ψύχραιμη, συγκεντρωτική προσέγγιση σε ό,τι κάνετε, είτε πρόκειται για αγώνες, προπόνηση ή ξεκούραση το βράδυ πριν από έναν σημαντικό σας αγώνα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το EFS με καφεϊνη;

Ναι. Δεν υπάρχουν αντίθετα ή διαφορετικά αποτελέσματα από την κατανάλωση καφεΐνης μαζί με το EFS από εκείνα που έχετε μέσω της καθημερινής σας συνήθειας να λαμβάνετε ποσότητα καφεΐνης — όπως για παράδειγμα με αρκετούς καφέδες. Συνεχίστε να πίνετε τσάι ή καφέ ως συνήθως.

Πόσο EFS πρέπει να χρησιμοποιήσω κατά τη διάρκεια της προπόνησης και των αγώνων μου;

Καταναλώστε μία μερίδα 30 λεπτά πριν την άσκηση. Χρησιμοποιήστε το όσο χρειάζεται κατά τη διάρκεια της άσκησης. Επιπρόσθετες θερμίδες και ηλεκτρολύτες μπορούν να προστεθούν εάν έχετε μαζί σας μονοδόσεις EFS.

Είναι το EFS vegan;

Ναι. Το EFS είναι vegan και συμβατό με όσους ακολουθούν αυστηρά χορτοφαγική δίαιτα.

Είναι το EFS χωρίς γλουτένη;

Ναι.

Ποια είναι η αναλογία γλυκόζης προς φρουκτόζη στο EFS;

Η αναλογία γλυκόζης προς φρουκτόζη στον τύπο του EFS είναι 6:1 Glc:Fru.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρετε πάρα πολύ Theanine από το EFS;

Μόνο εάν λάβετε μακρο-δόση (200mg ή περισσότερα σε μια δόση ή με επαναλαμβανόμενες δόσεις). Ακόμα κι αν η θεανίνη χορηγηθεί σε μια μόνο μακρο-δόση, το αποτέλεσμα είναι απλώς μια πολύ ήρεμη ηρεμία που εξασθενεί καθώς η θεανίνη φεύγει από το σώμα σας – τίποτα σοβαρό ή επιβλαβές. Αυτό συμβαίνει επειδή η θεανίνη είναι υδατοδιαλυτή, μεταβολίζεται γρήγορα και δεν συσσωρεύεται. Μόλις την καταναλώσετε, έχει φύγει κατά το ήμισυ μετά από 60-90 λεπτά και έχει φύγει εντελώς σε 24 ώρες.

Με βοηθάει το EFS να ενυδατώνομαι καλύτερα από το νερό;

Δεν θα τους ονομάσουμε, όπως χαρακτηριστικά γράφει η First Endurance, αλλά υπάρχει μια αυξανόμενη λίστα ανταγωνιστών στο παιχνίδι της αθλητικής ενυδάτωσης που ισχυρίζονται ότι το προϊόν τους ενυδατώνει καλύτερα ή γρηγορότερα από το νερό μόνο. Αυτός είναι ένας ισχυρισμός που βασίζεται σε στοιχεία που όχι μόνο δεν ισχύουν για τα αθλήματα αντοχής, αλλά στην πραγματικότητα εμποδίζει την απόδοση κατά τη διάρκεια μεγάλης διάρκειας αγώνων αντοχής. Για τη λογική και την υποστήριξη των ισχυρισμών τους, αυτές οι εταιρίες αναφέρουν τις οδηγίες του Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) και άλλες ιατρικές οδηγίες που σχετίζονται με τη θεραπεία μιας σοβαρής αφυδάτωσης ή ασθένειας και υπό σοβαρές συνθήκες έκθεσης, όχι τις οδηγίες αθλητικής διατροφής για υγιείς αθλητές σε αθλήματα αντοχής. Επίσης είναι πολύ σημαντική η ανάγκη για ακόμα περισσότερα καύσιμα στα αθλήματα αντοχής, και αυτά τα ποτά υπολείπονται στον τομέα αυτό. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ ένα εκτενές άρθρο του Dr. Bucci, διευθυντή του τμήματος έρευνας & ανάπτυξης της First Endurance σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς.

Έχω ακούσει ότι υπάρχουν οφέλη από την κατανάλωση πρωτεϊνης κατά τη διάρκεια της άσκησης. Γιατί το EFS δεν περιέχει πρωτεϊνη;

Το EFS περιέχει 2g αμινοξέων ελεύθερης μορφής ανά μερίδα, το οποίο ισοδυναμεί σε προφίλ BCAA και γλουταμίνης με 9g πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Η πρωτεΐνη περιέχει φυσικά BCAA και γλουταμίνη.

Τα κλινικά στοιχεία που υποστηρίζουν τη χρήση BCAA και γλουταμίνης κατά τη διάρκεια της άσκησης χρονολογούνται από το 1991. Αυτές οι κλινικές μελέτες δείχνουν ξεκάθαρα ότι η συμπλήρωση με μόλις 1g αμινοξέων ελεύθερης μορφής βελτιώνει την απόδοση, μειώνει την μυϊκή βλάβη μετά την άσκηση, βελτιώνει την επανασύνθεση του μυϊκού γλυκογόνου, μειώνει την κεντρική κόπωση και βελτιώνει τον ρυθμό της αντιληπτής προσπάθειας (RPE). Αυτοί είναι οι ίδιοι ισχυρισμοί που έγιναν από την πιο πρόσφατη μελέτη πρωτεϊνών και υποστηρίζουν σαφώς έναν μηχανισμό για βελτιωμένη απόδοση.

Εκτός από την κλινική απόδειξη και υποστήριξη, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που οδηγούν στην απόφαση της First Endurance να χρησιμοποιήσει τα αμινοξέα ελεύθερης μορφής έναντι πλήρους πρωτεΐνης.

Οι πρωτεΐνες είναι πιο δύσκολο να αφομοιωθούν από τα αμινοξέα κατά τη διάρκεια της άσκησης, δεν έχουν πολύ καλή γεύση κατά τη διάρκεια της άσκησης και μπορούν να μειώσουν τον γλυκαιμικό δείκτη ενός ποτού, μειώνοντας περαιτέρω την ικανότητά του να απορροφάται γρήγορα. Υπάρχουν συντριπτικά πολύ περισσότερα στοιχεία που υποστηρίζουν την ύπαρξη αμινοξέων ελεύθερης μορφής σε ένα ενεργειακό ποτό με ηλετρολύτες -όπως το EFS- από την πλήρη πρωτεΐνη.

Είναι το EFS ασφαλές για τα παιδιά;

Ναι.

Είμαι επιρρεπής σε κράμπες κατά τη διάρκεια μεγάλης προπόνησης και αγώνων. Θα με βοηθήσει το EFS σε προβλήματα με κράμπες και αφυδάτωση;

Ναι, οι κράμπες προέρχονται από ανισορροπία ηλεκτρολυτών, εξάντληση ηλεκτρολυτών και/ή αφυδάτωση. Το EFS παρέχει μια κλινικά αποτελεσματική δόση (και των 5 βασικών ηλεκτρολυτών) για την πρόληψη των κραμπών και την αποφυγή αφυδάτωσης. Ο συνδυασμός και των πέντε ηλεκτρολυτών αποδίδει μια ισχυρή ποσότητα 1160mg ανά μερίδα, συμβάλλοντας στην πρόληψη των κραμπών. Τα 300mg νατρίου ανά μερίδα βοηθούν επίσης στη μέγιστη απορρόφηση υγρών, ώστε να παραμένετε ενυδατωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης και των αγώνων σας. Η συμπλήρωση με πρόσθετες ταμπλέτες ή κάψουλες αλατιού, ταμπλέτες ηλεκτρολυτών (αναβράζοντα) ή αλμυρά snack δεν είναι απαραίτητη όταν παίρνετε το EFS.

Γιατί υπάρχουν 4 μικρές τρύπες επάνω στο χαρτί ασφαλείας που σφραγίζει το EFS;

Οι οπές καρφίτσας επιτρέπουν την εξισορρόπηση της θετικής ή αρνητικής πίεσης του κλειστού δοχείου, έτσι ώστε οι πλευρές του κάδου να μην καταρρεύσουν υπό αλλαγές στην πίεση κατά τη διάρκεια της αποστολής, ειδικά όταν αυτή γίνεται αεροπορικώς. 

Πώς διαφέρει ο νέος τύπος OptygenHP από τον προηγούμενο τύπο;

Αυτή η φόρμουλα περιέχει το προσαρμογόνο βότανο Αshwagandha. Η έρευνα δείχνει ότι το ashwaganda βελτιώνει το VO2max, ρυθμίζει την κορτιζόλη και αυξάνει την απόδοση και την παραγωγή εργασίας. Αντικαταστήσαμε 150mg rhodiola με 150mg ashwagandha. Η νέα φόρμουλα παρέχει 150mg rhodiola, 150mg ashwagandha, 800mg cordyceps, 200mcg χρώμιο, 50mg ActiGin και την αποκλειστική μας μήτρα ATPro Matrix.

Γιατί οι κάψουλες του OptygenHP είναι κόκκινες;

Οι κάψουλες είναι σκούρο κόκκινο για περαιτέρω μείωση της υποβάθμισης της υπεριώδους ακτινοβολίας εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα, ισχύ και καθαρότητα. Προσέχουμε στο μέγιστο όλες τις λεπτομέρειες, από την απόχρωση (σκούρο καφέ) του μπουκαλιού που συσκευάζουμε τις κάψουλες Optygen/ΟptygenHP, μέχρι το χρώμα της ίδιας της κάψουλας. 

Πώς θα με βοηθήσει το OptygenHP να αγωνιστώ καλύτερα;
Αυτή η φόρμουλα θα βελτιώσει δραματικά την προπόνηση και την αποθεραπεία σας. Έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει στην πιο έντονη προπόνηση και στους αγώνες σας. Έρευνες έχουν δείξει τα ακόλουθα οφέλη αντοχής:

Αυξάνει την αντοχή και την απόδοση Μειωμένο γαλακτικό οξύ
Αυξάνει τη χρήση οξυγόνου
Αύξηση VO2 Max
Αύξηση του χρόνου μέχρι την εξάντληση
Αύξηση του αναερόβιου ορίου
Βελτιωμένη ικανότητα άσκησης
Αύξηση της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου
Αύξηση 30% – 50% στη χρήση οξυγόνου
Αύξηση αναλογίας ATP κατά 45% – 55%
Ενισχυμένη Αντοχή
Αύξηση της παραγωγής ATP

Πώς μπορώ να μεγιστοποιήσω τα οφέλη;

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε το OptygenHP κατά τη διάρκεια όλης της έντονης προπόνησης και των αγώνων σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να προπονηθείτε σε υψηλότερο επίπεδο βελτιώνοντας την ικανότητα του σώματος να προσαρμοστεί στο σωματικό στρες, αυξάνοντας το αναερόβιο κατώφλι και μειώνοντας το γαλακτικό οξύ. Αυτές οι βελτιώσεις που θα έχετε όταν κάνετε προπόνηση θα σας βοηθήσουν και θα σας έχουν έτοιμο να αγωνιστείτε σε υψηλότερο επίπεδο. Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το OptygenHP με συνέπεια για πολλούς μήνες. Εάν αρχίσετε να το παίρνετε μια εβδομάδα πριν από έναν αγώνα, τα οφέλη θα είναι ελάχιστα.

Πρέπει να παίρνω το OptygenHP κάθε μέρα;

Ναι, είναι σημαντικό να λαμβάνετε το OptygenHP καθημερινά, ακόμη και τις ημέρες που δεν προπονείστε ή δεν αγωνίζεστε. Εάν δεν το λαμβάνετε κάθε μέρα, δεν θα βιώσετε πλήρως τις δυνατότητες του.

Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να αρχίσω να παρατηρώ τα οφέλη του OptygenHP;

Θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε τα οφέλη της φόρμουλας του OptygenHP περίπου έξι (6) ημέρες μετά την έναρξη της λήψης του.

Πότε πρέπει να πάρω το OptygenHP μέσα στην ημέρα;

Είναι καλύτερο να λαμβάνετε τη φόρμουλα OptygenHP κάθε μέρα με ένα γεύμα. Προτείνουμε μετά το πρωινό σας.

Τι είναι η βήτα-αλανίνη στο OptygenHP και πώς λειτουργεί;

Η βήτα-αλανίνη είναι ένα αμινοξύ που αλληλεπιδρά απευθείας με το αμινοξύ καρνοσίνη για να ρυθμίσει το γαλακτικό οξύ. Με την έντονη προπόνηση, μπορείτε να αυξήσετε τα επίπεδα καρνοσίνης σας με έναν περιοριστικό παράγοντα: το σώμα δεν μπορεί να παράγει αρκετή βήτα-αλανίνη για να επιτρέψει στο σώμα να συνεχίσει να αυξάνει τα επίπεδα καρνοσίνης. Κλινικές μελέτες δείχνουν ότι η συμπλήρωση με βήτα-αλανίνη επιτρέπει στο σώμα να παράγει σημαντικά υψηλότερα επίπεδα καρνοσίνης. Το αποτέλεσμα είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός μηχανισμός για το μεταβολισμό του γαλακτικού ο οποίος με τη σειρά του βελτιώνει την ικανότητα αντοχής.

Ποια είναι τα οφέλη από τη λήψη βήτα-αλανίνης;
Κλινικές μελέτες σε ανθρώπινους οργανισμούς (αθλητές) δείχνουν ότι η συμπλήρωση βήτα-αλανίνης αποφέρει τα εξής αποτελέσματα:

Βελτιώνει σημαντικά τη μυϊκή αντοχή
Βελτιώνει την ικανότητα άσκησης
Αυξάνει τη συνολική εργασία που έχει γίνει (από τον αθλητή) κατά 13%
Ενισχύει τη δύναμη
Αυξάνει την ικανότητα αντοχής
Ενισχύει το αναερόβιο κατώφλι
Καθυστερεί την εμφάνιση της νευρομυϊκής κόπωσης

Μπορώ να δώσω στο γιο και την κόρη μου OptygenHP;

Επειδή δεν έχουν υπάρξει δημοσιευμένες κλινικές μελέτες σε άτομα κάτω των 18 ετών, δεν συνιστούμε το Optygen ή το OptygenHP σε αθλητές ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Είναι νόμιμη η φόρμουλα OptygenHP;

Απολύτως. Η FIrst Endurance έχει λάβει πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή, νόμιμα και χωρίς διεγερτικά. Τα συμπληρώματα First Endurance είναι νόμιμα για χρήση σε οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός που διέπεται από την Παγκόσμια Ένωση Αντιντόπινγκ (WADA), την Ένωση κατά του Ντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA) και από την UCI (Union Cycliste International), US Cycling, International Cycling, US Triathlon και International Triathlon.

Ορισμένα κοινά σημεία μεταξύ αυτών των διοικητικών οργάνων περιλαμβάνουν απαγορευμένες ουσίες που εμπίπτουν σε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες κατηγορίες όπως αναφέρονται στην Ενότητα I A-E του εγγράφου UCI Απαγορευμένες κατηγορίες ουσιών και Απαγορευμένες Μέθοδοι. Α) Διεγερτικά β) Ναρκωτικά γ) Αναβολικοί Παράγοντες δ) Διουρητικά και ε) Πεπτιδικές ορμόνες, μιμητικά και ανάλογα. Αυτό το έγγραφο συνεχίζει να καταγράφει απαγορευμένες ουσίες σε κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες. Οι κανονισμοί απαγορεύουν επίσης «ενώσεις χημικά ή φαρμακολογικά σχετιζόμενες με τα προϊόντα που αναφέρονται».

Το OptygenHP ΔΕΝ περιέχει συστατικά, τα οποία αναφέρονται ρητά στη λίστα απαγορευμένων ουσιών, ούτε κάποιο από τα συστατικά σχετίζεται χημικά ή φαρμακολογικά. Η First Endurance επικοινώνησε επίσης με την USADA και έλαβε προφορική επιβεβαίωση ότι τα συστατικά μας δεν απαγορεύονται βάσει των κανονισμών τους. Σημαντική σημείωση που αφορά την προοφρική επιβεβαίωση: Η USADA, η WADA και η UCI δεν προσφέρουν καμία πιστοποίηση ή γραπτή επιβεβαίωση.

Η First Endurance κατασκευάζει τις συνθέσεις της σύμφωνα με τα υψηλότερα διαθέσιμα πρότυπα GMP (Good Manufacturing Practice). Επιπλέον, χρησιμοποιούμε μια ιδιόκτητη μέθοδο κατασκευής για πρόσθετη ασφάλεια και σιγουριά. Μετά από το πλαίσιο Συμπληρωματικών Γεγονότων θα παρατηρήσετε ότι παραθέτουμε «ΧΩΡΙΣ βοηθήματα επεξεργασίας» στην ενότητα Άλλα συστατικά. Τα μόνα συστατικά που βρίσκονται σε αυτό το σκεύασμα είναι αυτά που αναφέρονται στον Πίνακα Διατροφικών Στοιχείων του συμπληρώματος.

Μέρος XIV Το άρθρο 7 των Κανονισμών Εξέτασης Αντιντόπινγκ περιέχει την ακόλουθη προειδοποίηση: Οι αναβάτες πρέπει να απέχουν από τη χρήση οποιασδήποτε ουσίας, τροφίμου ή ποτού του οποίου δεν γνωρίζουν τη σύνθεση. Πρέπει να τονιστεί ότι η σύνθεση που αναγράφεται σε ένα προϊόν δεν είναι πάντα πλήρης. Το προϊόν μπορεί να περιέχει απαγορευμένες ουσίες που δεν αναφέρονται στη σύνθεση.

Θα με βοηθήσει το OptygenHP να έχω πιο γρήγορη αποκατάσταση;

Ναι, θα σε βοηθήσει να ανακάμψεις γρηγορότερα και θα βελτιώσει συνολικά τον χρόνο αποκατάστασής σου. Επειδή αυτή η φόρμουλα αναπτύχθηκε για να σας βοηθήσει να προσαρμοστείτε σε περιόδους μέγιστου στρες, βοηθά επίσης στην αποκατάσταση.

Πρέπει να κάνω κύκλους "on & off" με το Optygen/OptygenHP;

Μεγάλη ερώτηση. Και τα δύο αυτά προϊόντα λειτουργούν καλύτερα όταν είστε «αγχωμένοι», επομένως χρησιμοποιήστε το προϊόν κατά τη διάρκεια της αγχωτικής προπόνησης. Η περίοδος ποδηλασίας πρέπει να είναι παράλληλη με το πρόγραμμα προπόνησής σας. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το Optygen ή το OptygenHP με συνέπεια σε όλα τα σκληρά μπλοκ προπόνησης όλους τους μήνες, και να το σταματάτε (cycle-off) κάθε φορά που έχετε διάλειμμα ή διακοπές. Για μερικούς, αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούν το προϊόν κατά το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι όλη την αγωνιστική περίοδο. Για άλλους, μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε το προϊόν (cycle off) για μια εβδομάδα κάθε 4-6 εβδομάδες.

Πώς λειτουργεί το Ultragen;

Τα πολλά συστατικά του Ultragen έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν συνεργαστικά προκειμένου να μεγιστοποιήσουν πλήρως την αποκατάσταση, παρέχοντας κλινικά αποτελεσματικές δόσεις των κατάλληλων θρεπτικών συστατικών στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Κάθε μερίδα Ultragen παρέχει κλινικά αποτελεσματικές δόσεις από τις πιο προηγμένες διαθέσιμες πρωτεΐνες, τους πιο γρήγορα αφομοιώσιμους υδατάνθρακες για ταχύτερη δράση, γλουταμίνη, BCAA, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και ηλεκτρολύτες. Επιπλέον, το Ultragen ενσωματώνει την πιο πρόσφατη διατροφική τεχνολογία προκειμένου να μεγιστοποιήσει την αποκατάσταση και να παρέχει τα σωστά θρεπτικά συστατικά στο σωστό μέρος κατά τη διάρκεια του κρίσιμου πρώτου 30λεπτου μετά την άσκηση, γνωστού ως «παράθυρο ευκαιρίας» όπου η αφομοίωση των συστατικών πετυχαίνεται καλύτερα. 

Τι ειναι το «παράθυρο ευκαιρίας» των 30 λεπτών για το γλυκογόνο;

Η έρευνα έχει δείξει ότι υπάρχει ένα κρίσιμο παράθυρο 30 λεπτών στις αποθήκες γλυκογόνου (που ονομάζεται «παράθυρο ευκαιρίας») αμέσως μετά την άσκηση, όταν η ευαισθησία στην ινσουλίνη είναι στο υψηλότερο επίπεδο και οι εξαντλημένοι μύες ουσιαστικά ανοίγουν την πόρτα στα θρεπτικά συστατικά.

Γιατί το Ultragen περιέχει 60 γραμμάρια δεξτρόζης ανά δόση;

Χρησιμοποιούμε δεξτρόζη στο Ultragen επειδή λειτουργεί ως ένας εξπρές μεταφορέας της ινσουλίνης για να τραβήξει γρήγορα πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, BCAA και άλλους βασικούς παράγοντες αποκατάστασης στα κύτταρα και να βελτιστοποιήσει τις προσαρμογές μυών και αντοχής που σχετίζονται με την προπόνηση.

Μπορώ να πάρω το Ultragen κατά τη διάρκεια του αγώνα και της προπόνησης;

Οι πρωτεΐνες, η γλουταμίνη, τα BCAA και οι ηλεκτρολύτες στο Ultragen θα τροφοδοτήσουν το σώμα σας με ό,τι χρειάζεται για να τερματίσει δυνατά σε μεγάλης διάρκειας αγώνες. Οι υψηλές θερμίδες ανά δόση, οι υψηλά γλυκαιμικοί υδατάνθρακες, οι γρήγορες σε αφομοίωση πρωτεΐνες και τα υψηλά επίπεδα και των 5 ηλεκτρολυτών καθιστούν το Ultragen το καλύτερο ρόφημα «κατά τη διάρκεια» της αγοράς, παρόλο που είναι σχεδιασμένο για να καταναλώνεται για αποκατάσταση μετά την άσκηση. Τα πάντα στο Ultragen απορροφώνται εξαιρετικά γρήγορα και ως εκ τούτου χωνεύονται πολύ εύκολα. Πάρα πολλά άλλα ποτά αναπτύσσονται ως ένα μείγμα σύνθετων υδατανθράκων που έχουν πολλά διαφορετικά σάκχαρα και ως εκ τούτου απορροφώνται με διαφορετικούς ρυθμούς. Μια δόση Ultragen μπορεί να καταναλωθεί κατά τη διάρκεια ενός αγώνα χωρίς να έχει ως αποτέλεσμα την αίσθηση πληρότητας ή να σας δημιουργήσει φούσκωμα στο στομάχι. Ωστόσο, συνιστάται να λαμβάνετε μια δόση Ultragen κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού μιας προπόνησης μεγάλης διάρκειας πριν το χρησιμοποιήσετε μέσα σε έναν αγώνα.

Είναι το Ultragen χωρίς γλουτένη;

Ναι, όλες οι γεύσεις Ultragen είναι χωρίς γλουτένη.

Γιατί το Ultragen αναμειγνύεται τόσο εύκολα σε σύγκριση με άλλα ποτά αποκατάστασης;

Το Ultragen είναι μια προηγμένη σύνθεση με τεχνικά ανώτερα συστατικά. Οι χαμηλού μοριακού βάρους πρωτεΐνες κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας μικροδιήθηση διασταυρούμενης ροής, μια διαδικασία που διατηρεί όλες τις πρωτεΐνες και τα ευεργετικά μικροκλάσματα και ελαχιστοποιεί τυχόν λίπη και υδατάνθρακες. Αυτή η τεχνολογία έχει ως αποτέλεσμα μια πρωτεΐνη που διαλύεται καλύτερα στο νερό. Ολόκληρη η φόρμουλα Ultragen κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας μια διαδικασία που ονομάζεται συσσωμάτωση. Αυτή είναι μια διαδικασία που βελτιώνει την ικανότητα κάθε μορίου να διαλύεται στο νερό, καθιστώντας τη σκόνη αναμίξιμη μόνο με κουτάλι. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η διαλυτότητα μιας σκόνης είναι ευθέως ανάλογη με την ικανότητά της να απορροφάται από το στομάχι. Αν σβολιάσει σε ένα ποτήρι θα σβολιάσει και στο στομάχι σας. Οι μάζες στο στομάχι επιβραδύνουν την απορρόφηση και προκαλούν γαστρική δυσφορία. Τα ποτά που είναι ήδη πλήρως διαλυμένα σε ένα υγρό θα απορροφηθούν πλήρως και θα ελαχιστοποιήσουν τυχόν γαστρικές ενοχλήσεις.

Τι είδους πρωτεΐνες υπάρχουν στο Ultragen;

Το Ultragen παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας μια μοναδική μήτρα πρωτεΐνης που ανταποκρίνεται άμεσα στο χρόνο για να μεγιστοποιήσει την απορρόφηση σε όλο το φάσμα του γρήγορου χρόνου αποκατάστασης. Το υδρόλυμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος WPH (Whey Protein Hydrolyzate) είναι μια προ-χωνευμένη, μικρού μοριακού βάρους πλήρης πρωτεΐνη και η γρηγορότερη πρωτεΐνη σε απορρόφηση λόγω του μικρού μεγέθους και των προ-χωνευμένων πεπτιδικών αλυσίδων. Η απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος WPI (Whey Protein Isolate) είναι επίσης μια πρωτεΐνη χαμηλού μοριακού βάρους, που απορροφάται πιο αργά από την WPH. Ο συνδυασμός αυτών των δύο μορφών πρωτεΐνης επιτρέπει την απορρόφηση των WPH και WPI κατά τη διάρκεια των κρίσιμων πρώτων 30 λεπτών, παρέχοντας τα κατάλληλα δομικά στοιχεία κατά τη διάρκεια του “ευκαιριακού παράθυρου” για την αποκατάσταση.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιώ το Ultragen;

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας μιας προπόνησης ή αγώνα για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη απόδοση με ελάχιστη μυϊκή ζημιά, αμέσως μετά από μια προπόνηση 1-2 ωρών για μέγιστη αποκατάσταση (υπό την προϋπόθεση ότι το σώμα έχει τροφοδοτηθεί σωστά κατά τη διάρκεια της προπόνησης). Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιείτε κάθε φορά μετά απο μια πολύ σκληρή προπόνηση, καθώς και αμέσως μετά από οποιαδήποτε προπόνηση μεγαλύτερη των τριών ωρών ανεξαρτήτως έντασης για να εξασφαλίσετε γρήγορη και σταθερή αποκατάσταση.

Είναι το Ultragen χωρίς λακτόζη;

Το Ultragen δεν είναι χωρίς λακτόζη, αλλά έχει πολύ χαμηλή λακτόζη, όχι αρκετή για να προκαλέσει συμπτώματα δυσανεξίας στη λακτόζη ακόμη και στα πιο ευαίσθητα άτομα. Υπάρχουν 0,9g/100g σάκχαρα, που είναι όλη η λακτόζη που υπάρχει στην πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Στα 20g/δόση, η λακτόζη φτάνει τα 0,18 γραμμάρια/δόση ή 180mg. Συνεπώς, η ποσότητα λακτόζης είναι πραγματικά ασήμαντη στα 180mg – αυτό περιλαμβάνει την WPH (Whey Protein Hydrolyzate), η οποία έχει την ίδια ποσότητα λακτόζης αλλά μικρότερη ποσότητα.

Πόσο καιρό διαρκεί ενα μπουκάλι PreRace;

Η νέα φόρμουλα PreRace περιέχει 30 μερίδες/δοχείο και θα πρέπει να σας διαρκέσει δύο έως τρεις μήνες.

Γιατι το PreRace είναι τοσο ακριβο σε σχεση με το προηγουμενο;

Η προηγούμενη φόρμουλα ήταν 20 δόσεις ανά δοχείο. Η νέα φόρμουλα περιέχει 50% περισσότερες δόσεις και έχει το ίδιο κόστος ανά δόση. Η νέα φόρμουλα είναι σημαντικά καλύτερη χωρίς επιπλέον κόστος.

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση του PreRace σε προπόνηση και σε αγώνα;

Τα οφέλη περιλαμβάνουν:

1) Ενισχύει την οξυγόνωση των μυών
2) Αυξάνει τη μυϊκή αντοχή
3) Αυξάνει την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από το αίμα
4) Βελτιώνει το χρόνο μέχρι την εξάντληση
5) Αυξάνει τον μέγιστο φόρτο εργασίας
6) Βελτιώνει το οξειδωτικό ATP

Πρέπει να χρησιμοποιώ το PreRace μόνο για αγώνες ή είναι καλό και για προπόνηση;

Υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη από τη χρήση του PreRace στην προπόνηση. Θα σας δώσει μια σειρά από ευκαιρίες για να δείτε πως αντιδρά το σώμα σας στο PreRace. Οι άνθρωποι αντιδρούν διαφορετικά στο PreRace. Η χρήση του στην προπόνηση σάς επιτρέπει να δοκιμάσετε διαφορετικές δόσεις. Με αυτόν τον τρόπο, την ημέρα του αγώνα όχι μόνο θα είστε πιο fit, θα γνωρίζετε επίσης ακριβώς πως σας αρέσει να χρησιμοποιείτε το PreRace.

Είναι το PreRace vegan;

Ναι. Το PreRace είναι vegan και συμβατό με όσους ακολουθούν αυστηρά χορτοφαγική δίαιτα.

Tο προηγούμενο PreRace δεν είχε ωραία γεύση, πως συγκρίνεται η νέα φόρμουλα;

Είναι λίγο καλύτερο σε γεύση, αλλά όχι πολύ. Η νέα φόρμουλα του PreRace έχει γεύση παρόμοια με το πικρό, χωρίς ζάχαρη τσάι. Ο λόγος για αυτό είναι επειδή το PreRace 2.0 δεν περιέχει καμία γεύση. Έχει σχεδιαστεί για να αναμιγνύεται με την αγαπημένη σας γεύση του ενεργειακού ποτού EFS.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιώ το Prerace;

Πάρτε μια δόση ~30 λεπτά πριν την άσκηση. Για καλύτερα αποτελέσματα, ανακατέψτε το με μια μερίδα EFS. Λόγω της φαρμακοκινητικής των συστατικών, μια δεύτερη δόση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από 2-3 ώρες ακραίας άσκησης. Ενώ αναμιγνύεται πολύ καλά με το νερό, το PreRace συμπληρώνει ιδανικά το EFS, μεταξύ άλλων προάγοντας την απορρόφηση μαγνησίου και τη γενική ενυδάτωση των κυττάρων, επομένως μπορούμε να προτείνουμε αυτόν τον συνδυασμό αρκετά.

Χρησιμοποιήστε το PreRace για βασικές προπονήσεις και αγώνες που απαιτούν να ξεπεράσετε τα κανονικά όρια σας. Μια ή δύο φορές την εβδομάδα, ενσωματώστε μια προπόνηση που απαιτεί ρυθμό ή απόσταση που είναι πέρα ​​από εκεί που αισθάνεστε άνετα (comfort zone) και χρησιμοποιήστε το PreRace για να σας βοηθήσει να την ξεπεράσετε. Φροντίστε να δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να αναρρώσει από την προπόνηση. Αυτό είναι κρίσιμο. Εάν δεν έχετε αναρρώσει πλήρως από αυτήν την προπόνηση, δεν θα συνειδητοποιήσετε τα οφέλη αυτής της στρατηγικής, γι’ αυτό να είστε πάντα προσεκτικοί στην αποθεραπεία σας.

Ποιες είναι οι συστάσεις για το PreRace την ημέρα του αγώνα;

Για αγώνες τριών ωρών ή λιγότερο, καταναλώστε το PreRace 30 λεπτά πριν τον αγώνα. Για αγώνες άνω των τριών ωρών, οι αθλητές πρέπει να αποφασίσουν τον καλύτερο τρόπο δόσης PreRace. Μερικοί αθλητές μπορούν να χειριστούν διεγερτικά για πολλές ώρες, κάποιοι δεν μπορούν. Οι αθλητές που είναι πιο ευαίσθητοι στα διεγερτικά θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο χρήσης του PreRace πριν τον αγώνα και ξανά τις τελευταίες δύο ώρες του αγώνα όπου έχει μεγαλύτερη σημασία. Είναι σημαντικό να το δοκιμάσετε σε προπονήσεις σας πριν το χρησιμοποιήσετε σε αγώνα.

SALTSTICK

Μπορώ να πάρω το SaltStick Caps μαζί με ένα αθλητικό ποτό;

Ναι. Τα SaltStick Caps μπορούν να καταναλωθούν μαζί με νερό ή ένα αθλητικό ποτό.

Πρέπει να καταναλώνω νερό μαζι με το SaltStick;

Τα περισσότερα προϊόντα SaltStick δεν απαιτούν νερό για να καταναλωθούν. Ωστόσο, το νερό ή ένα αθλητικό ποτό πρέπει οπωσδήποτε να αποτελεί μέρος του συνολικού διατροφικού σας πλάνου. Εάν δεν ενυδατώνεστε συχνά και απλά καταναλώνετε ηλεκτρολύτες, θα κινδυνεύετε να πάθετε αφυδάτωση, κάτι που μπορεί να είναι μια επικίνδυνη κατάσταση εάν φτάσει σε ακραία επίπεδα.

Μπορώ να καταπιώ τις κάψουλες χωρίς να πιω μαζί υγρά;

Ναι, αν και ο περισσότερος κόσμος βρίσκει χρήσιμο και ίσως πιο βολικό να καταναλώνουν τις κάψουλες μαζί με νερό ή ένα αθλητικό ποτό.

Μπορώ να ανοίξω τις κάψουλες και να ρίξω τη σκόνη σε νερό ή σε ένα αθλητικό ποτό;

Ναι, τα SaltStick Caps μπορούν να αναμιχθούν με νερό ή ένα αθλητικό ποτό. Εάν ανοίξετε και ρίξετε την κάψουλα στο αθλητικό σας ποτό, τότε θα ενισχύσει τα επίπεδα ηλεκτρολύτων στο ποτό σας. 

Μπορώ να μασήσω ή να ανοίξω την κάψουλα στο στόμα μου;

Ναι. Θα έχει αλμυρή γεύση και το περιεχόμενο θα φτάσει στο στομάχι σας πιο γρήγορα, κάτι που ίσως θα μπορούσε να προκαλέσει ναυτία ή στομαχικές διαταραχές, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια σας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ανοίξουν κάψουλες στο στομάχι μου;

Οι κάψουλες έχουν σχεδιαστεί για να ανοίγουν και να δρουν μέσα σε 15 λεπτά, αλλά οι περισσότεροι αθλητές υποδεικνύουν ότι συμπτώματα όπως οι κράμπες μπορεί να εξαφανιστούν μέσα σε περίπου πέντε λεπτά από τη λήψη της κάψουλας.

Μπορώ να αναμίξω τις απλές SaltStick Caps με τις Plus μαζί;

Ναι. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν επιλέξετε να μετρήσετε την πρόσληψη της καφεΐνης που θα πάρετε μέσα σε έναν αγώνα. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι χρήσιμο να πάρετε SaltStick Caps Plus που περιέχoυν καφεΐνη προς το τέλος ενός αγώνα ή για ολονύκτιους υπερμαραθώνιους αγώνες.

Μπορούν τα FastChews να διαλυθούν σε νερό για να δημιουργήσουν ένα αθλητικό ποτό;

Δεν το προτείνουμε. Είναι τεχνικά δυνατό, αλλά σχεδιάσαμε τα SaltStick FastChews για να τρώγονται απευθείας, έτσι ώστε να μην είναι πολύ διαλυτά στο νερό. Αν παρόλα αυτά το δοκιμάσετε, θα δείτε πως δεν διαλύονται εύκολα.

Πόσα FastChews ισοδυναμούν με μια κάψουλα SaltStick; Γιατί είναι χαμηλότερη η συγκέντρωση ηλεκτρολυτών;

Περίπου 4 FastChews ισοδυναμούν με 1 κάψουλα SaltStick και οι τέσσερις ηλεκτρολύτες που περιέχουν κλιμακώνονται αναλογικά σε ποσότητα. Η χαμηλότερη ποσότητα ηλεκτρολυτών στο FastChews βοηθά στη διασφάλιση της καλής γεύσης τους και υποστηρίζει την πρόσληψη ηλεκτρολυτών σε μικρότερες δόσεις.

Πώς πρέπει να φυλάσσονται τα FastChews;

Μη ανοιγμένα πακέτα ή μπουκάλια FastChews θα πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου και σε ξηρές συνθήκες για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα ανοιγμένα πακετάκια (φακελάκια), όπως και τα μπουκάλια πρέπει να διατηρούνται σφραγισμένα και να χρησιμοποιούνται το συντομότερο δυνατό.

Τι θα συμβεί αν τα FastChews βραχούν;

Τα FastChews θα επηρεαστούν από την υγρασία καθώς το αλάτι τείνει να απορροφά την υγρασία από τον αέρα, προκαλώντας τελικά τη διάλυση του δισκίου. Αυτή είναι μια αισθητική αλλαγή που θα πάθει το κάθε FastChews, όχι ένα θέμα ασφάλειας. Ωστόσο, από πρακτική άποψη, το μασώμενο δισκίο δεν θα είναι τόσο εύκολο στην κατανάλωση. Τα σφραγισμένα πακετάκια (φακελάκια) και τα μπουκάλια FastChews είναι ανθεκτικά στην υγρασία και θα πρέπει να επιβιώνουν από την έκθεση στον ιδρώτα σας και την υγρασία κατά τη διάρκεια της προπόνησης και του αγώνα.

Πρέπει να παίρνω τα FastChews μαζί με νερό;

Τα FastChews μπορούν να καταναλωθούν με ή χωρίς νερό, ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις και τις περιστάσεις. Θα χρειαστείτε ακόμα κάποια πηγή ενυδάτωσης καθώς περνάει η ώρα μέσα σε έναν αγώνα ή προπόνηση, αλλά σε άσκηση κανονικής διάρκειας, μπορείτε να πίνετε νερό όταν χρειάζεστε υγρά και να παίρνετε FastChews όταν χρειάζεστε ηλεκτρολύτες.

Μπορώ να πιπιλίσω τα FastChews ή πρέπει να τα μασήσω και να τα καταπιώ;

Ναι μπορείτε να πιπιλίσετε το κάθε FastChews σαν να ήταν καραμέλα. Θα απορροφήσετε τους ηλεκτρολύτες γρήγορα μέσω του στοματικού ιστού (μέσα στο στόμα σας, κάτω από τη γλώσσα σας), οπότε αν προτιμάτε, μπορείτε να κρατήσετε το FastChews στο στόμα σας μέχρι να διαλυθούν πλήρως. Σας συνιστούμε να περιμένετε 5-10 λεπτά πριν πιείτε νερό για να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα του FastChews.

Γιατί χρησιμοποιείται κιτρικό νάτριο αντί για χλωριούχο νάτριο στα FastChews;

Το κιτρικό νάτριο παρέχει νάτριο σε μια μορφή που είναι άμεσα διαθέσιμη στον οργανισμό, ενώ προκαλεί ελάχιστη στομαχική διαταραχή. Για άτομα με ευαίσθητο στομάχι, ειδικά κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης, το κιτρικό νάτριο είναι ιδανική πηγή νατρίου σε σύγκριση με το χλωριούχο νάτριο (επιτραπέζιο αλάτι). Επίσης, είναι λιγότερο «αλμυρό» από το επιτραπέζιο αλάτι. Τα περισσότερα προϊόντα SaltStick περιέχουν κιτρικό νάτριο αντί για χλωριούχο νάτριο.

Τα FastChews θεωρούνται βιολογικά;

Όχι. Τα FastChews περιέχουν συστατικά που προέρχονται από πρακτικές βιολογικής και μη βιολογικής γεωργίας. Λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας, δεν μπορούν να παραχθούν όλα τα συστατικά βιολογικά, αλλά χρησιμοποιούμε βιολογικά συστατικά όποτε είναι δυνατόν.

Έχει προστεθεί χρώμα στα FastChews;

Δεν προσθέτουμε χρώμα στο FastChews.

Είναι τα FastChews κατάλληλα για παιδιά;

Ναι. Τα FastChews έχουν διαμορφωθεί για να είναι ασφαλή για τα παιδιά όταν χρησιμοποιούνται υπό την επίβλεψη των γονέων. Το FastChews, όταν συνδυάζεται με νερό, παρέχει μια βολική και υγιεινή εναλλακτική λύση στα αθλητικά ποτά, τα οποία συχνά περιέχουν υψηλές ποσότητες ζάχαρης και τεχνητές χρωστικές.

Ποια είναι η μέγιστη συνιστώμενη ποσότητα FastChews την ημέρα;

Η προτεινόμενη μέγιστη δοσολογία ανά ημέρα για ενήλικες είναι 50 ταμπλέτες. Αυτό αντιπροσωπεύει το 100% της τυπικής RDA νατρίου (με βάση μια δίαιτα 2.000 θερμίδων).

Τα FastChews μου εμφανίζουν μερικές καφέ κηλίδες αποχρωματισμού. Τι συμβαίνει?

Με την υγρασία και σε πιο ζεστές συνθήκες, τα συστατικά του FastChews (σάκχαρα και αμινοξέα) μπορούν να αντιδράσουν μέσω της αντίδρασης Maillard για να δημιουργήσουν λευκές και καφέ κηλίδες. Αυτό είναι παρόμοιο με την αντίδραση που δίνει στα μαγειρεμένα τρόφιμα τη γεύση τους (π.χ. καβούρδισμα καφέ ή τοστάρισμα ψωμιού). Είναι ακίνδυνο και ενώ δεν είναι ελκυστικό οπτικά, δεν επηρεάζει την απόδοση ή την ασφάλεια των FastChews. Προτείνουμε να διατηρείτε το αχρησιμοποίητο προϊόν σε δροσερές και ξηρές συνθήκες για να αποφύγετε τον αποχρωματισμό.

Είναι τα FastChews vegan;

Ναι. Τα FastChews είναι vegan και συμβατά με όσους ακολουθούν αυστηρά χορτοφαγική δίαιτα.

Είναι τα FastChews χωρίς γλουτένη;

Ναι.

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν είναι πάλι διαθέσιμο. Παρακαλούμε αφήστε μια έγκυρη διεύθυνση email από κάτω.
My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.